home design 1800x300 (banner)
ΚορινθίαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ποιος είναι ο δήμαρχος της Πελοποννήσου που “ψάχνεται” για την Ψηφιακή Εποχή

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος δηλώνει παρών στις διεργασίες για τη μετάβαση της Αυτοδιοίκησης στη Νέα Ψηφιακή Εποχή με τη συμμετοχή του σε δύο συνέδρια

Δύο σημαντικά αυτοδιοικητικά συνέδρια έλαβαν χώρα το τελευταίο 10ήμερο: Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη και το «Olympia Forum» στο Ζάππειο και στην Αρχαία Ολυμπία. Και στα δύο έγινε γενικά αποδεκτό ότι η αυτοδιοίκηση οδηγείται στη νέα ψηφιακή εποχή με ολοένα και πιο γρήγορο βηματισμό.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος συμμετέχοντας ενεργά σε όλες εκείνες τις διεργασίες και αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον, τη μετάβαση της Αυτοδιοίκησης στη Νέα Ψηφιακή Εποχή βρέθηκε και στις δύο διοργανώσεις είτε ως εισηγητής είτε ως σύνεδρος.

Αρχικά το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Σικυωνίων συμμετείχε στις Εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, όπου εισηγήθηκε ως πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας τις προτάσεις της Ένωσης των Δήμων που αφορούν στην Ψηφιακή μετεξέλιξη και στην εξασφάλιση μιας σειράς ψηφιακών δυνατοτήτων για την Αυτοδιοίκηση και τους Πολίτες στη Νέα Εποχή.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΔΕ (2)
Φωτογραφία: Σπύρος Σταματόπουλος

Μανθάνουσα Έξυπνη Πόλη, e-φοίτηση ενηλίκων στο Λύκειο και Διεθνές Συνέδριο Νεολαίας

Ο Σπύρος Σταματόπουλος ανέπτυξε τις προτάσεις της ΚΕΔΕ σχετικά:

1. με τη Μανθάνουσα Έξυπνη Πόλη (Learning Smart City) και την προώθηση της πολιτειότητας μέσω των δήμων,

2. με το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και

3. Τη θεσμοθέτηση του Λυκείου 2ης Ευκαιρίας, όπου ενήλικες με τη διαδικασία της ασύγχρονης e-φοίτησης θα μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Επιπλέον ο δήμαρχος Σικυωνίων εισηγήθηκε την διοργάνωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου Νεολαίας το καλοκαίρι του 2022 με στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος της Νέας Γενιάς και να της δοθεί ο λόγος απέναντι στις ιδιαίτερες προκλήσεις των καιρών, που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, στην προστασία της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια των Εργασιών του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ ανακοινώθηκε η ενίσχυση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» κατά 1 δισ., αλλά και η χρηματοδότηση 320 εκατ. ευρώ στους Δήμους για το έργο των smart cities και την Ψηφιακή Μετάβαση.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων επιχειρηματολόγησε έντονα υπέρ της αναγκαιότητας τα παραπάνω κονδύλια να αυξηθούν σημαντικά για να καλύψουν τις χρηματοδοτήσεις των έργων που χρειάζονται για την ολοκληρωμένη μετάβαση της Αυτοδιοίκησης στη νέα ψηφιακή εποχή και τις πολλαπλές υποχρεώσεις που θα προκύψουν.

«Ο χρόνος τρέχει και δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν ανισότητες και πισωγυρίσματα στην κοινωνία. Οι Δήμοι δικαιούνται περισσότερους πόρους και χρηματοδοτήσεις καθώς αποτελούν το συνεκτικό δεσμό των τοπικών κοινωνιών και καλύπτουν τις άμεσες και βασικότερες ανάγκες των πολιτών σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας», τόνισε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας παράλληλα πώς οι διεκδικήσεις είναι δίκαιες και διαχρονικές και υπηρετούν το μακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας.

Στο Olympia Forum

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Σικυωνίων βρέθηκε στο Olympia Forum στην Αρχαία Ολυμπία οι τετραήμερες εργασίες του οποίου είχαν ως θέμα  «Αξιοποιώντας τη Δυναμική των Πόλεων και των Περιφερειών». 

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ olympia forum (1)
Φωτογραφία: Σπύρος Σταματόπουλος

Στο πλαίσιο των Εργασιών που αφορούσαν στην Τοπική και Περιφερειακή διακυβέρνηση ο δήμαρχος Σικυωνίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετά στελέχη της κεντρικής διοίκησης ή και της αυτοδιοίκησης, αλλά και πανεπιστημιακούς εισηγητές με τους οποίους αντάλλαξαν τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button