home design 800x400
home design 1170Χ320

Γιώργος Γαβρήλος: Η κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει τις λαϊκές αγορές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει μέχρι τέλους για την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου νόμου, αναφέρει ο Γιώργος Γαβρήλος.
Λαϊκή

Με αφορμή το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές ο Γιώργος Γαβρήλος κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ πως θέλει να τις διαλύσει, εξαφανίζοντας τους παραγωγούς πωλητές προϊόντων προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει μέχρι τέλους και θα σταθεί δίπλα στους φορείς που ζητούν την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου νόμου, καταλήγει ο κ. Γαβρήλος.

Ο Γιώργος Γαβρήλος αναφέρει τα εξής:

«Με το σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία, καταργείται η έννοια της άδειας επαγγελματία πωλητή και παραγωγού και αντικαθίσταται από το «δικαίωμα θέσης». Με βάση το σχέδιο νόμου προκηρύσσονται οι θέσεις των παραγωγών μία φορά τον χρόνο και στην ουσία τους θέτει εκτός λαϊκών αγορών. Προβλέπεται η μετατροπή των παραγωγικών αδειών σε επαγγελματικές. Αναγκαία προϋπόθεση για την εκ νέου χορήγηση θέσης σε λαϊκές αγορές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχέδιο, είναι η πώληση του πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον της δηλωθείσας ποσότητας στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) για τα είδη που αναφέρονται στην άδεια του παραγωγού πωλητή.

Το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου έχει εξοντωτικά πρόστιμα, που φτάνουν μέχρι και στην απώλεια της άδειας. Θέτει και πάλι θέμα ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας των παραγωγών πωλητών, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί και γίνεται μεγαλύτερη με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και στο σύνολο των εφοδίων παραγωγής.

Τέλος, αφήνει πολλά από τα σημερινά προβλήματα των λαϊκών αγορών άλυτα, δίνοντας την εξουσιοδότηση στον αρμόδιο Υπουργό, εν ευθέτω χρόνο και όπως αυτός κρίνει, να ρυθμίζει πολλά από τα ζητήματα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παλέψει μέχρι το τέλος αυτές τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και θα σταθεί δίπλα στους φορείς που ζητούν την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου νόμου και την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των λαϊκών αγορών, ενός θεσμού που σχεδόν για έναν αιώνα, επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο στο τόπο μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis