home design 800x400

Ρομά έκλεισαν τον κόμβο της Τεγέας στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας. Μεγάλο μποτιλιάρισμα

Έβαλαν φωτιές, έκαψαν λάστιχα πάνω στο δρόμο και κάτω από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στο σημείο.

Στα Μέγαρα μεταφέρθηκαν τα επεισόδια μεταξύ ομάδων Ρομά και αστυνομικών, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στον Ασπρόπυργο. Η φονική καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 20χρονος Ρομά, από τις σφαίρες αστυνομικών, έχει προκαλέσει την οργή της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά, που ζητούν δικαίωση, κατηγορώντας την αστυνομία για «έγκλημα μίσους».

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, Ρομά έκλεισαν τον κόμβο της Τεγέας στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, βάζοντας φωτιές, καίγοντας λάστιχα πάνω στο δρόμο και κάτω από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στο σημείο αυτό.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε εκεί η αστυνομία, η οποία κατάφερε – δίχως να σημειωθούν επεισόδια – να απωθήσει τους Ρομά, οι οποίοι έκλεισαν την εθνική οδό για 45 λεπτά.

Αντίθετα στην Αργολίδα σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα νεαρών Ρομά που είχε κλείσει το δρόμο Άργος – Νέα Κίος, στο ύψος της λαχαναγοράς επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα σε πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές που είχαν ανάψει.

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η αστυνομία, ειδικά σε περιοχές με καταυλισμούς Ρομά, καθώς υπάρχει φόβος για νέα επεισόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Σχόλια

Exit mobile version