home design 800x400
home design 1170Χ320

Αδίστακτοι διαρρήκτες μπούκαραν σε διαμέρισμα στο Ναύπλιο και έφυγαν με λεία λεφτά και χρυσαφικά (Βίντεο)

Δείτε πώς έκαναν το σπίτι της οδού Μεσολογγίου σε ώρα που ο δρόμος είναι πολυσύχναστος, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς γείτονας ή περαστικός. Η διάρρηξη έγινε μόλις 600 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα.
Διάρρηξη σε σπίτι στο Ναύπλιο

Αδίστακτοι διαρρήκτες μπούκαραν το απόγευμα της Πέμπτης σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο Ναύπλιο με σκοπό να το ληστέψουν. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων για λίγες ώρες, κατάφεραν να εισβάλλουν στο σπίτι από την πόρτα της κουζίνας, ανεβαίνοντας στο μπαλκόνι και παραβιάζοντας στη συνέχεια την είσοδο.

Οι ληστές έκαναν το σπίτι …καλοκαιρινό αναζητώντας κατά κύριο λόγο χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες απέσπασαν ένα ποσό γύρω στα 900 ευρώ, κάποια χρυσαφικά και δύο κινητά τηλέφωνα.

Μπήκαν ανενόχλητοι σε ώρα με κίνηση

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών που έσπευσαν να πάρουν αποτυπώματα και να συλλέξουν στοιχεία από τον τόπο της διάρρηξης, οι δράστες πρέπει να ήταν τρεις στον αριθμό.

Απ’ ότι φαίνεται παρακολουθούσαν το σημείο εδώ και μέρες, καθώς ήξεραν πολύ καλά τις συνήθειες των κατοίκων της τριώροφης πολυκατοικίας στην οδό Μεσολογγίου και ποιες ώρες αυτοί λείπουν από τα σπίτια τους. Έτσι μπόρεσαν να εισέλθουν στο χώρο ανενόχλητοι και χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς -ούτε από τους γείτονες- μεταξύ των ωρών 19:30 και 22:00, όπου ο δρόμος είναι πολυσύχναστος!

Εικάζεται πως οι διαρρήκτες περίμεναν πρώτα να σκοτεινιάσει και έχοντας ως προκάλυμα μία λεμονιά εισήλθαν στο σπίτι βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Μάλιστα έχουν αφήσει πατημασιές στον εξωτερικό τοίχο.

Η διάρρηξη έγινε 600 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή δεν είναι η μοναδική διάρρηξη στη γειτονιά, καθώς το ίδιο συνέβη πρόσφατα και στην οδό Καλαμάτας. Μετά και από αυτό το νέο περιστατικό, οι περίοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις περιουσίες τους.

Φαίνεται συνεπώς πως έχουμε να κάνουμε με μία θρασύτατη σπείρα η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο κατοικίες στην πόλη του Ναυπλίου, ίσως και στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα δεν διστάζει να μπει σε σπίτια που δεν βρίσκονται σε ερημικά σημεία και που είναι σε απόσταση μόλις 600 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα της πόλης, όπως αυτό στο οποίο έγινε το εν λόγω συμβάν, που σημαίνει πως αν κάποιος τους είχε αντιληφθεί και είχε καλέσει την αστυνομία, αυτή θα είχε καταφθάσει άμεσα στο σημείο.

Όπως φαίνεται, τα μέλη της σπείρας επιλέγουν να μπαίνουν σε σπίτια εν τη απουσία των ιδιοκτητών ή ενοίκων, ψάχνοντας κατά κύριο λόγο για τιμαλφή, σημαντικής αξίας.

Γι’ αυτό άλλωστε δεν πήραν κέρματα. Άφησαν ένα δίευρο που είχε στο δωμάτιό της η μικρή κόρη της οικογένειας που διαμένει στο διαμέρισμα, καθώς και το περιεχόμενο ενός κουμπαρά.

Είχαν στοχεύσει από πριν

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η κλοπή συνέβη σε ώρα όπου ο δρόμος έχει αρκετή κίνηση από οχήματα και πεζούς, ενώ δίπλα υπάρχουν και άλλες πολυκατοικίες, καθώς επίσης και μίνι μάρκετ που εκείνη την ώρα ήταν ανοιχτό.

Οι διαρρήκτες είχαν μελετήσει καλά από πού θα μπουν ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί, ενώ ήξεραν πολύ καλά και ότι το μπροστινό διαμέρισμα είναι προσωρινά ακατοίκητο.

Άφησαν πίσω τους χάος

Δείτε στο παρακάτω αποκλειστικό βίντεο πώς έκαναν το σπίτι οι ληστές και το χάος που άφησαν πίσω τους, καθώς και το σημείο από το οποίο μπήκαν σε αυτό.

Να σημειωθεί πως παρότι οι δράστες δεν μπήκαν από την κύρια είσοδο της πολυκατοικίας και του διαμερίσματος, η πόρτα της εισόδου βρέθηκε ανοιχτή όταν επέστρεψε η οικογένεια και αντίκρισε ένα βομβαρδισμένο τοπίο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis