home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πάσχα του 2022 ο Ανάβαλος στην Κυνουρία (Βίντεο)

Προχωρά η «Μελέτη Δικτύου Άρδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από την πηγή «Ανάβαλος»

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Πάσχα του 2022 ο Ανάβαλος στην Κυνουρία (Βίντεο)
Ανάβαλος

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κ. Μανώλης Σκαντζός, παραχώρησε συνέντευξη τύπου αναφορικά με τις θετικές εξελίξεις στο έργο: Δικτύου Άρδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από την πηγή «Ανάβαλος». Είχε προηγηθεί, χθες, συνάντηση για το θέμα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο έργο υπογραμμίζοντας τη σημασία του για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην περιοχή της Β.Κυνουρίας που έχει πληγεί από την κλιματική αλλαγή και κινδυνεύει με ερημοποίηση, γνωστοποίησε ότι πλέον το έργο προχωρά και σε περίπου ένα μήνα θα εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Μένει σε εμάς -είπε χαρακτηριστικά- να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για την ολοκλήρωση της μελέτης μέχρι το Πάσχα του 2022, οπότε και αναμένεται η ένταξη του . Ο κ. Σκαντζός τόνισε την τεράστια συμβολή του πρώην Υπουργού και Προέδρου του ΕΛΓΑ, κου Λυκουρέντζου, τόσο για την χρηματοδότηση αυτού έργου που φτάνει τα 35-40 εκατ.ευρώ, όσο και για τον βιολογικό καθαρισμό της Βόρειας Κυνουρίας στο παρελθόν, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια.

«Το έργο παίρνει σάρκα και οστά» δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι είναι η απάντηση σε όσους κατηγόρησαν την Περιφερειακή Αρχή Νίκα με αναφορές όπως «κάτω τα χέρια από την Αρκαδία» και αυτοί οφείλουν να ζητήσουν μια συγνώμη.

Τέλος, για το αν υπάρχει σχέδιο ανασυγκρότησης του Πρωτογενή Τομέα στην Αρκαδία «Εμείς απαντάμε με έργα»- είπε- και κάλεσε τους συναδέλφους του στο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι πιο προσεκτικοί και να ρίξουν τους τόνους για το καλό της Αρκαδίας, καθώς όλοι θα κριθούν στις επόμενες εκλογές.

Να ενημερώσουμε ότι ο κ. Σκαντζός απάντησε και σε ερωτήματα των δημοσιογράφων αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις ενστάσεις που διατυπώνονται επί της διαδικασίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠεΣυΠ αλλά για άλλα έργα και κινήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορούν τις πληγείσες από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχές.

Πηγή: http://www.drt915.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis