home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Χωρίς άδεια λειτουργίας το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κώστας Γκόνης και Μαρία Αλημπέρτη χαρακτήρισαν το πάρκο ανολοκλήρωτο και έθεσαν τον δήμαρχο προ των ευθυνών του.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου, Κώστας Γκόνης και Μαρία Αλημπέρτη -με αφορμή τα εγκαίνια του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην παραλιακή οδό Ναυπλίου- Ν. Κίου- ανέφεραν πως το συγκεκριμένο πάρκο στερείται άδειας λειτουργίας. Εκτός της μη αδειοδότησης του πάρκου, η δραστηριότητα αυτή δε γίνεται να εφαρμόζει τον ΚΟΚ, μιας και το πάρκο αυτό ενώ βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού, στερείται κυκλοφοριακής σύνδεσης με αυτή. Τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν το πάρκο ανολοκλήρωτο και έθεσαν τον δήμαρχο προ των ευθυνών του.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή την ανακοίνωση και την πρόσκληση του Δήμου Ναυπλιέων για να παραβρεθούμε στα εγκαίνια του ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Σκοπός των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι τα παιδιά να μάθουν πώς να κινούνται με ασφάλεια, πώς να περνούν ένα δρόμο από τη διάβαση ελέγχοντας αν υπάρχει κίνδυνος, πώς να κινούνται σε ένα δρόμο που δε διαθέτει πεζοδρόμιο και πώς να συμπεριφέρονται όταν είναι επιβάτες σ’ ένα όχημα. Ακόμα να αναγνωρίζουν τις πινακίδες και τα σήματα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
  2. Το Πάρκο κυκλοφορικής αγωγής βρίσκεται επί της επαρχιακής παραλιακής οδού Ναυπλίου – Ν. Κίου. Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες του Δήμου μας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όχημα για τη μεταφορά τους εκεί.
  3. Εγκαινιάζεται μια δραστηριότητα που αφορά την εφαρμογή του κώδικα οδικής κυκλοφορίας χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας και χωρίς η δραστηριότητα αυτή να εφαρμόζει τον ΚΟΚ μιας και το πάρκο αυτό ενώ βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού στερείται ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ με αυτή.

Η λειτουργία του Πάρκου χωρίς εφαρμοσμένη κυκλοφοριακή σύνδεση δημιουργεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση και όχι μόνο, που θα το επισκέπτονται. Εφιστούμε την προσοχή και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που εγκυμονεί μια τέτοια λειτουργία του πάρκου.

Μας κάνει εντύπωση η στάση του Δημάρχου, γιατί ενώ επισημάναμε τα υπάρχοντα προβλήματα, έσπευσε να εγκαινιάσει ένα ανολοκλήρωτο έργο. Είναι άγνοια, ανικανότητα, έλλειψη οργάνωσης, είναι η συνήθης επικοινωνιακή τακτική; Είναι μήπως έλλειψη αισθήματος ευθύνης να λειτουργήσει το πάρκο χωρίς την απαιτούμενη νόμιμη άδεια καταλληλόλητας; Ή μήπως απλώς θα το εγκαινιάσει και δεν θα το λειτουργήσει; Ας μας απαντήσει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis