home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΚοινωνίαFeatured

Κορινθία: Το ξενοδοχείο φάντασμα που στοιχειώνει μια τουριστική περιοχή

Ο σεισμός του 1981, οι τρεις αγοραστές και το πλιάτσικο

Στο Κοκκώνι Κορινθίας, στην παραλία Νεράντζας, σε μία από τις τουριστικότερες περιοχές της Κορινθίας, βρίσκεται το πενταόροφο ξενοδοχείο Angela, το οποίο κάποτε αποτελούσε σημείο αναφοράς της τουριστικής κίνησης και σήμερα είναι επικίνδυνο κτήριο-φάντασμα.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο – παλιό πενταόροφο Γ’ τάξης , δυναμικότητας 136 δωματίων — 260 κλινών, συνολικού εμβαδού 4.822,92 τ.μ. – εγκαταλελειμένο από το 1991 είχε υποστεί σοβαρότατες ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του 1981 που έπληξε την Κορινθία.

Από τότε είχε αγοραστή από 3 διαφορετικούς ιδιοκτήτες οι οποίοι όλοι τους απεβίωσαν. Στο ισόγειο του Ξενοδοχείου υπήρχε η υποδοχή, η κουζίνα και η κεντρική τραπεζαρία. Οι λόγοι για τους οποίους έχει εγκαταλειφθεί είναι οικονομικοί.

Ο αρχικός Ιδιοκτήτης φαίνεται ότι έκρυψε τα χρέη από κάποιους επενδυτές. Επακολούθησε Πλιάτσικο απο κάποιον κατασχέτη ο οποίος πήρε τα πάντα (πρίζες, καλώδια, ανελκυστήρα, έπιπλα…)

Το καλοκαίρι του 2021 η υπηρεσία δόμησης του δήμου Κορινθίων, χορήγησε άδεια στην εταιρεία Κοκκώνι Κόρινθος Ανώνυμη Ξενοδοχειακή, Τουριστική και Εμπορική για κατεδάφιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ANGELA.

Τέλος χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και σήμερα ενώ το ξενοδοχείο είναι κυριολεκτικά ρημαγμένο, 30 χρόνια εγκαταλελειμμένο και εν ευθέτω χρόνο κατεδαφιστέο η φήμη του δεσπόζει σε ιστοσελίδα (traveling.gr) και μάλιστα με τηλέφωνο επικοινωνίας.

Δείτε το βίντεο από το DroneDays:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button