home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ

«Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο εμφανίζονται και κρούσματα στους εμβολιασμένους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν δουλεύουν», σημείωσε

Ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας επιστρατεύτηκε εκ νέου, προχορώντας μάλιστα σε ανακοινώσεις πριν από λίγο σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι χθες, Τρίτη, συνολικά 12.450.262 εμβολιασμοί.

Ξεκινώντας ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε τους λόγους για την ανάλυση που έκανε τονίζοντας ότι με αυτή η χώρα μας να έχει τα δικά της αποτελέσματα εμβολιασμού.

Η ανάλυση που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας υλοποιήθηκε με τη συμβολή των συναρμοδίων υπηρεσιών υγείας και του ΕΟΔΥ, της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα αποτελέσματα έχουν ήδη δοθεί στην κυβέρνηση, την εθνική επιτροπή εμβολιασμών και την εθνική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και έγινε προκειμένου η χώρα να έχει τα δικά της συμπεράσματα για τον εμβολιασμό.

Η μελέτη αναλύει και σε τεχνικό επίπεδο και έχει δεδομένα εμβολιασμού, που αφορούσαν τις σοβαρές νοσήσεις, εκείνους που μπήκαν σε ΜΕΘ ή και κατέληξαν και έγινε διασύνδεση των δεδομένων με τα στοιχεία του εμβολιασμού. Η ανάλυση έγινε και κατά εμβόλιο και κατά ηλικιακή ομάδα, αλλά και τον πλήρη εμβολιασμό. Οι υπολογισμοί έγιναν για κάθε εβδομάδα για την περίοδο της μελέτης.

“Είμαι εκτάκτως κοντά σας σαν εκπρόσωπος της επιστήμης”, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι θα μιλήσει για τα αποτελέσματα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας έχουν ήδη ανακοινωθεί στην κυβέρνηση, την επιτροπή Εμβολιασμού και την Επιτροπή των Εμπειρογνωμώνων.

Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο εμφανίζονται και κρούσματα στους εμβολιασμένους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν “δουλεύουν”, σημείωσε ο Σωτήρης Τσόδρας, δίνοντας μια απάντηση σε όσους “πατάνε” για να μην εμβολιαστούν στο ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό.

Όπως είπε θα παρουσιάσει δεδομένα για κάθε εμβόλιο ξεχωριστά καθώς και για την εμβολιαστική κάλυψη καθώς και μελέτη με αποτελεσματικότητα εμβολίου όταν δεν υπήρχε η μετάλλαξη δέλτα και μια για όταν εμφανίστηκε.

Δείτε τις σχετικές κάρτες:

tsiodras kartes 1.jpg
tsiodras kartes 2.jpg
tsiodras kartes 3.jpg
tsiodras kartes 4.jpg
tsiodras kartes 5.jpg
tsiodras kartes 6.jpg
tsiodras kartes 7.jpg
tsiodras kartes 8.jpg
tsiodras kartes 9.jpg

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button