home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑχαΐα

Πάτρα: Χτύπησε το Πανεπιστήμιο ο κορωνοϊός

Καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα μεταξύ των φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας

Χτύπησε ο κορωνοϊός το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γεωλογίας. Με την ανησυχία του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων και της εξάπλωσης της νόσου εντός της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ο πρύτανης συνεχίζει τις επαφές του προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια των Αστικών Λεωφορείων του ΚΤΕΛ και να μην παρουσιάζονται φαινόμενα απίστευτου συνωστισμού τις πρωινές ώρες στις στάσεις και στα λεωφορεία.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί 4 φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών θετικοί σε COVID19 όπου δυο εξ αυτών στο 2ο έτος και δυο στο 3ο έτος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας Πάρης Ξυπολιάς καλεί τους φοιτητές να ακολουθούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο τις ώρες που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναθροίσεις τους στη πόλη. 

Επίσης τονίζει: «Οι φοιτητές/τριες που δεν είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν συστηματικά εργαστηριακό έλεγχο (rapid test) για την νόσο, 48 ώρες πριν τη Τρίτη και 48 ώρες πριν τη Παρασκευή όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Ενώ οι φοιτητές/τριες που είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) όταν νιώσουν, έστω και ήπια, συμπτώματα (π.χ. πονόλαιμος, ήπιος βήχας, ανοσμία, αγευσία). Ο διαγνωστικός έλεγχος για τους εμβολιασμένους γίνεται δωρεάν σε δημόσιες δομές». 

Διαβάστε ακόμα

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του Τμήματος, καθησυχάζει τους φοιτητές/τριες που νοσούν όσον αφορά στο άγχος τους για τις απουσίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας τους. Οι διδάσκοντες και συνολικά το Τμήμα σύμφωνα με τον ίδιο θα μεριμνήσει ώστε οι φοιτητές/τριες που νόσησαν να αναπληρώσουν τα εργαστήρια. Για το λόγο αυτό οι φοιτητές/τριες που νοσούν θα πρέπει να αποθηκεύουν το θετικό rapid test (ή PCR) και να το επιδεικνύουν σε εμένα ή τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Καθηγητή κ. Ε. Σώκο μετά την άρση της καραντίνα

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button