home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδαFeaturedFirst Featured

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» ετοιμάζει βαλίτσες για Ναύπλιο

Τι θα δει το κοινό στο Βουλευτικό από 24 έως 30 Οκτωβρίου. Συνοπτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» θα διεξαχθεί από 24 έως 30 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο, για 6η χρονιά. Συμμετέχουν περισσότεροι από 100 σκηνοθέτες, 90 ταινίες Ελλήνων Δημιουργών.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ και την Εταιρεία Πολιτισμού Cine@Αrt με την καλλιτεχνική διευθύνση της Πέτρας Τερζή, σκηνοθέτρια και παραγωγό εκδηλώσεων υψηλού βεληνεκούς και διεθνούς κύρους.

Η θεματική «ΓΕΦΥΡΕΣ» αναφέρεται στην ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να βρίσκει τη συνενόηση, τη συνεργασία και πάνω από όλα να δημιουργεί ένα νέο υπόβαθρο στην εξέλιξη της κοινωνικής επικοινωνίας να συνδέσει την προοπτική στην τέχνη και στις δραστηριότητες των ανθρώπων.

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – ΓΕΦΥΡΕΣ θα διεξαχθεί στο ιστορικό κτίριο του Βουλευτικού με προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ ξεκινά την Κυριακή 24 Οκτωβρίου με τιμητικό αφιέρωμα στον Θόδωρο Μαραγκό με την ταινία του «Μάθε Παιδί μου Γράμματα» (επέτειος 40 χρόνων από την κυκλοφορία της), την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου τιμητική προβολή της ταινίας του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι Ιππείς της Πύλου» και ολοκληρώνεται με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας μεγάλου μήκους του Θόδωρου Μαραγκού «Η Γεύση του Ολόκληρου», 90′, 2021 – (Director’s Cut «O δραπέτης του Φεγγαριού») το Σάββατο 30 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή 100 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους πρόσφατης παραγωγής, οι 90 είναι Ελλήνων δημιουργών, αφιέρωμα με ταινίες στην επέτειο του 1821, masterclass υποκριτικής με την ηθοποιό Κατερίνα Χέλμη & masterclass σεναρίου με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ θεατρική παράσταση «Ο Γέρος του Μωριά» με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ στις 28 Οκτωβρίου, ημερίδα για το κίνημα του Ντανταϊσμού στον Κινηματογράφο με τη συνθέτρια Έφη Μαρκουλάκη, Εκδήλωση Λόγου και Τέχνης του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Σύλλογου «Μίτος» και του Body in Balance GR : «H Ιδέα στην Πράξη – από το αρχέτυπο του Οδυσσέα στον ήρωα του ‘21 Κολοκοτρώνη», Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Παραδοσιακές Φορεσιές» της φωτογράφου Καλλιόπης Καρβούνη, γνωστή ως CALLIOPE – οι γνωστές προσωπικότητες είχαν ντυθεί με παραδοσιακές φορεσιές απ’ όλη τη χώρα, μουσειακά κομμάτια από την πολιτιστική κληρονομιά του Λυκείου των Ελληνίδων.

Στις τελετές έναρξης στις 24/10 και λήξης στις 30/10 αντίστοιχα, συμμετέχουν με μουσικό πρόγραμμα το γυναικείο φωνητικό σύνολο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Ναυπλίου με τραγούδια αφιερωμένα στον Μίκη Θεοδωράκη και στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς και oι σολίστ Ευάγγελος Ζερβόπουλος, Νίκος Πάτσιος και Κώστας Σαλεσιώτης υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Ο διαχρονικός χαρακτήρας της επανάστασης του 1821», τη χορωδία διευθύνει ο Γιάννης Νικολόπουλος, συνοδεύει στο πιάνο η Δήμητρα Σαγκιώτη.

Κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή για τις διάφορες κατηγορίες ταινιών του φετινού Φεστιβάλ αποτελείται από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες και συντελεστές του θεάτρου και του κινηματογράφου με διεθνείς διακρίσεις, Κατερίνα Χέλμη – ηθοποιός, Stephanie Pedros – σκηνοθέτρια, παραγωγός, artists’ agent από την Γερμανία, Άννα Χριστοφίνη – φωτογράφος από την Κύπρο, Eleni Lucas – ηθοποιός από την Νέα Υόρκη, Αλέξης Χαβιάρας – animator, σκηνοθέτης, George E. Mehalchick – entertainment lawyer, κι η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή του Ναυπλίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ έχει την πιστοποίηση EFFE (EFFE Label) -αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας, που απονέμεται στα αξιόλογα καλλιτεχνικά Φεστιβάλ για την εργασία τους στον τομέα της τέχνης, τη συμμετοχή στην κοινότητα και το άνοιγμα ενός διεθνούς διαλόγου-, στηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τις ξένες πρεσβείες,έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ & της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ζητούνται εθελοντές και καλούνται οι σινεφίλ ως μέλη της ανεξάρτητης κριτικής επιτροπής κοινού.

Η είσοδος είναι δωρεάν στο κοινό.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button