home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΗλείαFeatured

Ιδιαίτερη αναγνώριση στον Γιώργο Διδασκάλου

Η υπογραφή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας οδηγός ειρήνης και συμφιλίωσης των κρατών

Ο Γιώργος Διδασκάλου εκπροσώπησε το ΥΠΠΟΑ και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη στην τελετή εγκαινίων ανακαίνισης των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Από πλευράς του ΥΠΠΟΑ ήταν ιδιαίτερη αναγνώριση προς το πρόσωπο του  Γιώργου Διδασκάλου να βάλει την υπογραφή του σε ένα τόσο σημαντικό κείμενο συμφιλίωσης και ειρήνης των κρατών το οποίο με την υποστήριξη του Ο.Η.Ε θα πρέπει άμεσα να γίνει και πράξη σε παγκόσμιο επίπεδο.

246414211 403587877835048 8632514711186587500 n
υπογραφή Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι Δήμαρχοι της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, της ΄Ηλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και της Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, φιλοξενήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας και υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ρόλο των Ολυμπιακών Αγώνων ως σύμβολο ειρήνης και ενότητας.

υπογραφή Ολυμπιακής Εκεχειρίας Γιώργος Διδασκάλου
υπογραφή Ολυμπιακής Εκεχειρίας Γιώργος Διδασκάλου

Τη δήλωση συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Γιώργος Παπανδρέου, η πρώην Υπουργός κ. Φάνη Πετραλιά και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button