home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΛακωνία

Vamvakou Revival: 11 συν 2 δράσεις για τον 11ο μήνα

Δείτε τι παίζει στη Βαμβακού Λακωνία το Νοέμβριο.

Ο Νοέμβριος έρχεται με βήμα ταχύ και μαζί του ο χειμώνας προβάλει στο κατώφλι. Παλιότερα, τέτοια εποχή, οι κάτοικοι των ορεινών άφηναν τα βουνά και κατευθύνονταν προς τα χειμαδιά. Όμως η Vamvakou Revival, σε καλεί να «πάρεις τα βουνά» και να επισκεφθείς το υπέροχο όρος Πάρνωνα, συμμετέχοντας σε μια σειρά από φθινοπωρινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιούνται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Κρασί και φαγητό

Το κρασί και φαγητό, είναι δύο άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες από το παρελθόν.

Την Κυριακή 7/11, ο σεφ του εστιατορίου-καφέ Βουρέϊκο, Σταύρος Γεωργαντάς ετοιμάζει ένα απολαυστικό μενού με έντονα ελληνικό χρώμα και ο οινολόγος, Χρήστος Δημητρακάκης αναλαμβάνει να το συνοδεύσει με αριστουργήματα από τον ελληνικό αμπελώνα.

Στο τέλος του μήνα, την Κυριακή 28/11, η Vamvakou Revival και ο Στέφανος Παπασπυρίδης, φωτογράφος, σε προσκαλούν σε ένα σύντομο και περιεκτικό τρίωρο σεμινάριο για το πώς ανεβάζω φωτογραφίες στα social media σαν επαγγελματίας!

vamvakou revival 2

Καινοτομία από τον τόπο σου…

Αυτόν τον μήνα, στέλνουμε μήνυμα, «καινοτομώ στον τόπο μου, δημιουργώ το μέλλον»!

Η ομάδα της Vamvakou Revival σε συνεργασία με το The Tipping Point καλούν στο V. Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) και δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους της Βαμβακούς και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στους επισκέπτες του χωριού που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα (14/11), την οικοτεχνία (20/11) ή ενδιαφέρονται για την αποκέντρωση και τη δραστηριοποίηση στην Ύπαιθρο (20/11), να αλληλεπιδράσουν και να θέσουν τα ερωτήματά τους, μέσω online συνάντησης, σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στον τόπο τους και ασχολούνται με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Τζούνιορ… V. Lab!

Τα προγράμματα του V. Lab για παιδιά συνεχίζονται και εμπλουτίζονται αυτόν τον μήνα.

Αρχή με scratch και οπτικό προγραμματισμό για μαθητές Β’-ΣΤ Δημοτικού σε συνεργασία με τo STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα / Γείτονα) (7/11).

Άλλο ένα εργαστήριο ρομποτικής, έρχεται να μας μυήσει στον κόσμο των Lego WeDo (21/11).

vamvakou revival 3

Σαπούνι χωριάτικο

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα επιστημονικό εργαστήριο που πιο χωριάτικο δε γίνεται, για μικρούς σαπωνοποιούς, με την Έλενα Παλούμπα (28/11).

Να σου κάνω μια ερώτηση;

Μετά από κάθε εργαστήριο του V. Lab, οι συμμετέχοντες μπορούν να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να συζητήσουν σε πραγματικό χρόνο μέσω live session με έναν ειδικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εξειδικεύεται στο αντικείμενο του εργαστηρίου μέσω του προγράμματος του The Tipping Point.

Εξεταστική Νοεμβρίου!

Για 2η συνεχή χρονιά, φέτος, οι εξετάσεις για τη συμμετοχή στα εξωσχολικά προγράμματα του CTY Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά) του Κολλεγίου Ανατόλια που προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές Β’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, φιλοξενούνται στη Βαμβακού και θα διεξαχθούν στις 13 Νοεμβρίου, στο V. Lab!

Multi – culti παιδικό εργαστήρι

Ο Νοέμβρης κρύβει πολλά για τους μικρούς επισκέπτες του χωριού. Όλη η Γη γίνεται ένα παιχνίδι σε ένα πολυπολιτισμικό και ξεχωριστό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών με την εκπαιδευτική ομάδα Αλκυόνη (6/11).

Σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για τους επισκέπτες της Βαμβακούς από την Καλλιόπη Κουτρουμπή, καλούμε τα παιδιά 6-12 ετών να επιστρέψουν στη Φύση… εικαστικά (14/11).

Ένας κρυμμένος κήπος αποκαλύπτεται μέσα από το εκπαιδευτικό θέατρο με την Ελένη Ζαχοπούλου (20/11). Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, οι μικροί επισκέπτες 5-10 ετών ανακαλύπτουν τα μικρά καθημερινά Όνειρα του τώρα, με τη Φλώρα Καλομοίρη (27/11).

Δες το πρόγραμμα: vamvakourevival.org/events.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button