home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Κατάληψη στο ΕΠΑΛ από τους μαθητές – Στον πάγο και το ΔΙΕΚ

Τα μαθήματα για τους μαθητές του ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν υποχρεωτικά μέσω WEBEX αλλά οι καταληψίες εξαιρούνται από την τηλεκπαίδευση και παίρνουν απουσίες.
ΕΠΑΛ Ναυπλίου

Μέρα με την μέρα πυκνώνουν οι καταλήψεις των σχολείων στην Πελοπόννησο και η Αργολίδα δεν θα μπορούσε να λείψει από το χορό. Υπό κατάληψη βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου από μαθητές του σχολείου.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με το Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου που συστεγάζεται στο ίδιο κτήριο και αν θα επιτραπούν από τους καταληψίες να γίνουν μαθήματα δια ζώσης για τους σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ.

Οπως προβλέπει ο νόμος τα μαθήματα για τους μαθητές του ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση μέσω WEBEX μέχρι την λήξη της κατάληψης. Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για τους μαθητές του Δ.ΙΕΚ σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση στις τάξεις.

Από την τηλεκπαίδευση εξαιρούνται οι καταληψίες μαθητές, οι οποίοι θα χρεωθούν κανονικά με απουσίες για όσο καιρό κρατούν κλειστό το σχολείο.

Το ΕΠΑΛ της πόλης παίρνει σκυτάλη από τα δύο λύκεια που τελούσαν υπό κατάληψη την Πέμπτη (την Παρασκευή όλα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά με απόφαση του Δήμου, λόγω της κακοκαιρίας).

Γιατί γίνεται η κατάληψη

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, ζητούν:

1) Η αυξημένη υλη των πανελλήνιων εξετάσεων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

2) Η ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) για την εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια.

3) Η αξιολόγηση των σχολικών εγκαταστάσεων και των καθηγητών, που θα δημιουργήσει κοινωνικές ανισότητες και θα οδηγήσει την υπονόμευση του θεσμού των σχολείων.

4) Για να διακοπεί η λειτουργία ενός τμήματος είναι απαραίτητη η νόσηση ποσοστού 50% +1 των μαθητών, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis