home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορινθία: Ο “Μπάλλος” χορεύει με διακοπές ρεύματος

H κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να πλήττει και την υπόλοιπη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Με νέα ένταση ξεκίνησε η βροχόπτωση στην Κορινθία μετά τη σύντομη πρωινή ανάπαυλα και το ηλιόλουστο ξεκίνημα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου. Εδώ και κάποια ώρα κεραυνοί σχίζουν τον ουρανό και οι μικρο-διακοπές ρεύματος ταλαιπωρούν τα νοικοκυριά.

Η σφοδρή καταιγίδα με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά, πλήττει αυτή τη στιγμή την Νεμέα, την Σικυώνα, τη Βόχα και κατευθύνεται προς Κόρινθο.

Εν τω μεταξύ η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να πλήττει και την υπόλοιπη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις που καταγράφηκαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου.

Στο σχήμα φαίνεται επεξεργασμένη εικόνα του ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 που ελήφθει λίγο μετά τις 8 το πρωί. Με πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται τα υψηλότερα νέφη, οι κορυφές των οποίων, σύμφωνα με υπολογισμούς εξειδικευμένων αλγορίθμων, ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα.

Ένθετος στο ίδιο σχήμα παρουσιάζεται πίνακας με τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Παρασκευής 15/10.

202110150900 sat rain

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis