home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΑυτοδιοίκησηFeatured

H Τρίπολη ως ένας ελκυστικός ορειβατικός προορισμός

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης ευχαρίστησε όλους τους ορειβάτες για τη συμμέτοχή τους και ανανέωσε το ραντεβού για του χρόνου.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διασυλλογική ορειβατική συνάντηση στο Δήμο Τρίπολης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Περισσότεροι από 400 ορειβάτες, από πολλά μέρη της Ελλάδας, συμμετείχαν συνολικά στο διήμερο, επισκέφθηκαν την Τρίπολη και το Μαίναλο, γνώρισαν τη φυσική ομορφιά, τα τοπικά προϊόντα, αλλά και τη φιλοξενία του τόπου.

Ήταν ένα πρώτο βήμα για να μπουν οι βάσεις, ώστε να αναδειχθεί η Τρίπολη ως ένας ελκυστικός ορειβατικός προορισμός, ενώ η συνάντηση αυτή στόχος είναι να καταστεί θεσμός. Για το λόγο αυτό, ανανεώθηκε το ραντεβού για τον Μάιο του 2022, οπότε και θα επαναληφθεί.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από ένα γεμάτο διήμερο το οποίο περιελάμβανε δράσεις και εκδηλώσεις.

Μετά από μία πορεία στο Ανατολικό Μαίναλο, ακολούθησε ορειβατικό συμπόσιο στο χωριό Ροεινό.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΟΟ, Θανάσης Μπουζέτος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη «διότι αγκάλιασε αυτό το διήμερο και μπορέσαμε να το υλοποιήσουμε, αλλά και να τυπώσουμε τις ταμπέλες κατεύθυνσης που είδατε στα μονοπάτια».

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης ευχαρίστησε όλους τους ορειβάτες για τη συμμέτοχή τους στη συνάντηση και τους κάλεσε να διαφημίσουν την περιοχή σε όλη την Ελλάδα. Έκανε ιδιαίτερα αναφορά στον ΣΑΟΟ, ενώ ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για τη σηματοδότηση των μονοπατιών. Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι «τρέχει» και η ψηφιοποίηση των μονοπατιών.

Διασυλλογική ορειβατική συνάντηση στον Δήμο Τρίπολης- Κώστας Τζιούμης
Φωτογραφία: Δήμος Τρίπολης

Επιπλέον, ο Δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι η ορειβατική συνάντηση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία του τόπου μας. Επίσης, κάλεσε τους ορειβάτες να επαναλάβουν αυτή τη συνάντηση στο Μαίναλο και την επόμενη χρονιά.

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα. Ελένη Καρούντζου, απένειμε σε εκπροσώπους των ορειβατικών συλλόγων, συμβολικά αναμνηστικά μετάλλια του 1836, που απεικονίζουν την Άλωση της Τριπολιτσάς. Τα μετάλλια ανατυπώθηκαν με την ευγενική χορηγία του Μουσείου Μπενάκη.

αναμνηστικά μετάλλια του 1836, που απεικονίζουν την Άλωση της Τριπολιτσάς.
Φωτογραφία: Δήμος Τρίπολης

Να σημειωθεί τέλος, ότι η ορειβατική συνάντηση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τρίπολης και ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ).

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button