home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γκιόλας: Ψίχουλα οι κοινωνικές παροχές

Ο Γιάννης Γκιόλας, στο πλαίσιο της συζήτησης για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, άσκησε σκληρή κριτική στις προτάσεις της Κυβέρνησης.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Γκιόλας: Ψίχουλα οι κοινωνικές παροχές
Γιάννης Γκιόλας

Μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, στο πλαίσιο της συζήτησης για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, άσκησε σκληρή κριτική στις προτάσεις της Κυβέρνησης για τη χρονιά που έρχεται, αναφέροντας τις μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες. Ο βουλευτής τόνισε πως αυτά που προτίθεται να δαπανήσει η Κυβέρνηση για τους μη έχοντες δεν φτάνουν και την καλεί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων.

Στην ομιλία του τόνισε ακόμη τα εξής:

· Τα χρήματα που προτίθεται να δαπανήσει η Κυβέρνηση για ανακούφιση και στήριξη των μη εχόντων είναι ελάχιστα και γνωρίζει ότι δεν αρκούν.

· Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ξαναφέρνει μεγάλη Δημοσιονομική Προσαρμογή της τάξης 6,8% δηλαδή ύψους 11,8 δις ευρώ, που θα κάνει φτωχότερη την πλειονότητα των φορολογουμένων.

· Παρά τις υπερφίαλες διακηρύξεις οι φόροι αυξάνονται 9,2% υπερδιπλάσια από το ΑΕΠ 4,5%.

· Περικόπτονται ή εκμηδενίζονται η μείωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος, η ενίσχυση στον Κοινωνικό τουρισμό, η πρόσθετη στήριξη στον αγροτικό τομέα, τα Προγράμματα ΓΕΦΥΡΑ 1 και 2.

· Οδηγούνται σε αφανισμό οι ΜμΕπιχειρήσεις με τον επικείμενο αποκλεισμό τους από τον Τραπεζικό δανεισμό, με τη στοχευμένη εξαγορά ή τη συγχώνευσή τους με τους μεγάλους.

Δείτε την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis