home design 800x400

Ο θρυλικός Eric Burdon πήρε τα βουνά και κάνει διακοπές στην Αρκαδία

Ο γερόλυκος της rock, τραγουδιστής των συγκροτημάτων The Animals and War, μετά την συναυλία του Sting στο Ηρώδειο, ήπιε καφέ στην Κάψια

Λάτρης της Ελλάδας, που αγάπησε μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό του Μαριάννα Προεστού, ο θρυλικός  Eric Burdon πήρε τα βουνά και κάνει διακοπές στην Αρκαδία. Λίγες μέρες μετά την συναυλία του Sting στο Ηρώδειο, ο φωτογραφικός φακός τον «συνέλαβε να πίνει τον καφέ του στην Κάψια, όπου φωτογραφήθηκε με το προσωπικό.

Ο Eric Burdon τραγουδιστής των συγκροτημάτων The Animals and War, με την Ελληνίδα σύζυγό του μένει στα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έμενε στην Κυψέλη. Ο Βρετανός «γερόλυκος» της ροκ, που έχουμε συνδέσει με διαχρονικές επιτυχίες των Animals («The House of the Rising Sun», «Don’t Let Me Be Misunderstood», «It’s My Life»), απέδρασε από την Αθήνα, με προορισμό το Σπήλαιο Κάψια, όπου και ξεναγήθηκε.

Ο 78χρονος ερμηνευτής έχει κατά κάποιον τρόπο πολιτογραφηθεί Αθηναίος εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Eric Burdon επανειλημμένα πειραματίστηκε με επιτυχία με νέα στυλ μουσικής. Επηρεασμένος έντονα από τα μπλουζ του Bo Diddley και την ψυχή του Ray Charles, έχει κυκλοφορήσει σχεδόν 50 άλμπουμ από τη δεκαετία του 1960, μερικά από τα οποία έφτασαν σε υψηλές θέσεις στο chart παγκοσμίως. Έχει εμφανιστεί με τους Τσακ Μπέρι, Τζίμι Χέντριξ, Τζίμι Γουίντερσπον και Οτς Ρέντινγκ και ονομάστηκε ως ένας από τους δέκα αγαπημένους μουσικούς τους από τους Patti Smith και Iggy Pop. Το μουσικό περιοδικό Rolling Stone απαριθμεί τον Burdon στον αριθμό 57 των μεγαλύτερων τραγουδιστών όλων των εποχών.

Σχόλια

Exit mobile version