home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΟικονομία

Ιταλοί μαγεύτηκαν από την γραφική Αρκαδία

Ιταλοί tour operators, δημοσιογράφοι και bloggers βρέθηκαν στον Κοσμά, το Μοναστήρι της Έλωνας και το Λεωνίδιο, γνωρίζοντας την κουλτούρα, την γαστρονομία και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Στην Αρκαδία βρέθηκαν για πέντε ημέρες από τις 6-10 Οκτωβρίου, Ιταλοί tour operators, δημοσιογράφοι και bloggers προκειμένου να γνωρίσουν την κουλτούρα, την γαστρονομία και τον εναλλακτικό τουρισμό της περιοχής.

Η επίσκεψη που διοργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και τον ΕΟΤ Ιταλίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας και τις Ενώσεις Καταλυμάτων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, περιελάμβανε γνωριμία του τόπου και μια σειρά εναλλακτικών δραστηριοτήτων στην Αρκαδία.

Το Δ.Σ. της «Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας» και της «Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας» αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των Ιταλών:

«Την πρώτη μέρα υποδεχτήκαμε τους καλεσμένους μας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Τρίπολης όπου δόθηκε συνέντευξη τύπου των διοργανωτών και μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα τους παρουσιάσαμε το πρόγραμμα των επόμενων ημερών και οι φορείς των εναλλακτικών δραστηριοτήτων ανέπτυξαν περιληπτικά ο κάθε ένας τις δράσεις τους.

Στην Αρκαδία βρέθηκαν Ιταλοί tour operators, δημοσιογράφοι και bloggers προκειμένου να γνωρίσουν την κουλτούρα, την γαστρονομία και τον εναλλακτικό τουρισμό της περιοχής.

Την επόμενη ημέρα, οι Ιταλοί επισκέπτες περνώντας μέσα από το ελατοδάσος του Μαινάλου έκαναν rafting στο Λούσιο και στην συνέχεια στον Αλφειό ποταμό απολαμβάνοντας την εμπειρία και το τοπίο.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, όπου είδαν την σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία και εντυπωσιάστηκαν από την νεροτριβή, τον αλευρόμυλο, το ρακοκάζανο, το βυρσοδεψείο και το μπαρουτόμυλο.

Η 3η ημέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο Οινοποιείο του Τσέλεπου με μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, στα κελάρια και στους χώρους επεξεργασίας και αποθήκευσης του κρασιού. Στην συνέχεια, έγινε ενημέρωση για τις ποικιλίες της περιοχής και πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία οίνου.

Ο επόμενος σταθμός τους ήταν το Ελαιοτριβείο Ιατρίδη στα Προσήλια (περιοχή κάτω Δολιανών), όπου έκαναν βόλτα στους ελαιώνες, μάζεψαν οι ίδιοι ελιές και παρακολούθησαν την όλη διαδικασία της παραγωγής ελαιολάδου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το όμορφο Παράλιο Άστρος και τις παραλίες του και έκαναν τοξοβολία δίπλα στην θάλασσα.

Κατόπιν πήγαν στον Φορέα Διαχείρισης του Πάρνωνα όπου έμαθαν για την Χλωρίδα και Πανίδα της περιοχής που ενδιαφέρει πολύ τους λάτρεις της φύσης και των πτηνών. Παράλληλα, πήραν πολύτιμες πληροφορίες για την ελιά και το ελαιόλαδο από Πιστοποιημένο Γευσιγνώστη Ελαιολάδου και έγινε γευσιγνωσία αυτού.

Την 4η ημέρα, επισκέφτηκαν τον καταπράσινο Κοσμά, έκαναν πεζοπορία στο δάσος του Πάρνωνα και είχαν την ευκαιρία να περισυλλέξουν μανιτάρια και τρούφες με την βοήθεια γνωστού μανιταροσυλλέκτη. Στην συνέχεια απόλαυσαν γαστρονομικές δημιουργίες με μανιτάρια και τρούφες μέσα από μοναδικές συνταγές.

Κατόπιν, επισκέφτηκαν το Μοναστήρι της Έλωνας μετά από μία υπέροχη διαδρομή πεζοπορίας στον Πάρνωνα.

Έπειτα ανέβηκαν στο αναρριχητικό πεδίο του κεντρικού βράχου Λεωνιδίου, όπου ενημερώθηκαν για τα αναρριχητικά πεδία και για τις πάμπολλες αναρριχητικές διαδρομές, που είναι στο Λεωνίδιο και τις οποίες μπορούν να διασχίσουν και είχαν μια μικρή εμπειρία σε αυτές.

Στην Αρκαδία βρέθηκαν Ιταλοί tour operators, δημοσιογράφοι και bloggers προκειμένου να γνωρίσουν την κουλτούρα, την γαστρονομία και τον εναλλακτικό τουρισμό της περιοχής.

Λίγο πριν ολοκληρώσουν την επίσκεψη τους, έκαναν βόλτα στα σοκάκια και στο κέντρο του Λεωνιδίου και έπειτα επισκέφτηκαν την γραφική Σαμπατική.

Καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής τους οι καλεσμένοι μας είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις μοναδικές Αρκαδικές γεύσεις της περιοχής μας συνδυάζοντας τον εναλλακτικό τουρισμό με την γαστρονομία.

Επιπλέον, επιστρέφοντας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις απέραντες παραλίες της Αρκαδικής Ριβιέρας επισκεπτόμενοι εκτός του Παραλίου Άστρους και του Λεωνιδίου, τα Πούλιθρα τον Τυρό και το Ξηροπήγαδο.

Τέλος, πριν αναχωρήσουν οι φιλοξενούμενοι μας τους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και το απαραίτητο ηλεκτρονικό υλικό, που θα τους βοηθήσει να προωθήσουν καλύτερα τον τόπο.

Στην Αρκαδία βρέθηκαν Ιταλοί tour operators, δημοσιογράφοι και bloggers προκειμένου να γνωρίσουν την κουλτούρα, την γαστρονομία και τον εναλλακτικό τουρισμό της περιοχής.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το ωραίο ταξίδι που αναδεικνύει την Αρκαδία ως μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της άψογης διοργάνωσης και ευελπιστούμε και σε άλλες τέτοιες δράσεις στο μέλλον».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button