home design

Μεγαλόπολη: Συνδικαλιστές της ΔΕΗ οργανώνουν κινητοποιήσεις και ζητούν επιστροφή στον λιγνίτη

Πέτρα του σκανδάλου η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η «βίαιη απολιγνιτοποίηση» που εκτόξευσε την τιμή της κιλοβατώρας στα 200 ευρώ.

Ενημέρωση πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των εργαζομένων του ομίλου ΔΕΗ την Τρίτη 12 Οκτωβρίου με αφορμή της εξελίξεις στην ΔΕΗ και με φόντο τις κινητοποιήσεις που έχουν διοργανώσει τα σωματεία εργαζομένων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στην Αρκαδία, σε συνεργασία με την ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απηύθυναν κάλεσμα για το συλλαλητήριο το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ώρα 12.00 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης. Στις 19 Οκτωβρίου θα γίνουν κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ στην Αθήνα.

Ο κ. Παναγιώτης Καμπισιούλης πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών Ορυχείων Μεγαλόπολης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ο Γιώργος Νικήτας πρόεδρος σωματείου ορυχείων Μεγαλόπολης και μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μίλησε για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στις δράσεις ενημέρωσης στις οποίες έχουν προβεί για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

«Σήμερα ο λιγνίτης είναι φθηνότερος από το φυσικό αέριο και αποτελεί εγγυητή για τη χώρα, για την συνέχεια της παραγωγής της ηλεκτρενέργειας της ανάπτυξης, που προσφέρει εδώ και επτά δεκαετίες η ΔΕΗ», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Καμπισιούλης αναφέρθηκε στην μεγάλη ενεργειακή κρίση που βιώνει η χώρα μας, η οποία αναμένεται να αυξηθεί τους χειμερινούς μήνες που οι ανάγκες για θέρμανση θα αυξηθούν, όπως και η ζήτηση σε ηλεκτρική ενέργεια.

«Η τιμή της κιλοβατώρας έχει εκτοξευτεί, γιατί δυστυχώς η παραγωγή ενέργειας στη χώρα μας εξαρτάται και από το φυσικό αέριο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν και επιλογή των κυβερνήσεων, να γυρίσουμε σε μονάδες καύσεις αερίων και να παράγεται ηλεκτρενέργεια από το φυσικό αέριο, και με αυτό το συνδικάτο μας είναι αντίθετο», ανέφερε.

Ο κ. Νικήτας με την σειρά του μίλησε για τις επιπτώσεις της βίαιης απολιγνιτοποίησης που εκτόξευσε την τιμή της κιλοβατώρας στα 200 ευρώ, με συνέπεια ο Έλληνας καταναλωτής να χρεώνεται το κόστος.

«Εμείς είμαστε υπέρ του λιγνίτη, με σύγχρονα φίλτρα, για να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να καίνε το εθνικό μας καύσιμο για να φτάσει η τιμή της κιλοβατώρας εκεί που ήταν», υπογράμμισε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version