home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Πώς εντοπίστηκε ο Βαγγέλης Δημάκης από το Άργος – Από την Πλάκα βρέθηκε στα Σεπόλια

Μία κυρία τον είδε να περιπλανιέται 5,5 χλμ. από το σημείο που χάθηκε και πήρε την Εθνική Γραμμή SOS 1065. Κομβικός ο ρόλος του Silver Alert.

Η περιπέτεια του Βαγγέλη Δημάκη από το Άργος έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 46χρονος ΑΜΕΑ βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα χάρη στο Silver Alert το οποίο ανακοίνωσε και επίσημα την εξεύρεσή του.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Δημάκης, 46 ετών, εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 10 Οκτωβρίου, ενώ παρακολουθούσε μυστήριο στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, στην Πλάκα.

found dimakis

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 10/10/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Από την Πλάκα βρέθηκε στα Σεπόλια

Η υπηρεσία Silver Alert, το μεσημέρι της 11/10/2021, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή του. Ο 46χρονος, εντοπίστηκε περιπλανώμενος στην περιοχή του σταθμού ΜΕΤΡΟ Σεπολίων, από περαστική κυρία που είχε δει το SILVER ALERT και επικοινώνησε στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

Αφού διασταυρώθηκε η πληροφορία, ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και οι συγγενείς και μετά τις τυπικές διαδικασίες, ο κ. Δημάκης επέστρεψε σώος στην οικογένειά του!

Η υπηρεσία Silver Alert

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button