home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορινθία: Ποια περιοχή κινδυνεύει με πλημμύρες

Ο Ευθύμης Λέκκας βάζει στο “κόκκινο” τις πυρόπληκτες περιοχές – Τι έχει γίνει στο Σχίνο Κορινθίας
ΣΧΙΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ (2)

Δέκα περιοχές σε όλη την Ελλάδα εντοπίζει ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένη Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, οι οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ, μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν πλημμυρικά φαινόμενα συγκεντρώνουν περιοχές στην Εύβοια: η Ιστιαία, η Λίμνη, η Αγία Άννα και ολόκληρη η βορειοανατολική περιοχή.

Τρεις περιοχές στην Αττική: οι Αχαρνές, το Θριάσιο Πεδίο και τα Μέγαρα μαζί με τον Σχίνο Κορινθίας και άλλες δύο στην Πελοπόννησο, ο Δήμος Πύργου και η Αρχαία Ολυμπία”.

Τι έχει γίνει στο Σχίνο

Ωστόσο στον Σχίνο έχουν ήδη γίνει εργασίες αντιπλημμυρικών υποδομών, με καθαρισμούς ρεμάτων και κορμοδέματα στους χειμάρρους.

ΣΧΙΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ (1)
Φωτογραφία: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με την Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου εκτελεί αντιπλημμυρικά έργα-καθαρισμούς ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή, όπου εγκρίθηκαν για αντιπλημμυρικά 300.000€ και για έργα οδοποιίας 700.000€.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis