home design 800x400
home design 1170Χ320

Αναβιώνει στο Εφετείο Ναυπλίου η μαζική δολοφονία αλόγων στη Ζήρεια

Εκδικάζεται στο Ναύπλιο, σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση της ζωοκτονίας 26 αλόγων στο οροπέδιο της Ζήρειας στην Κορινθία τον Μάιο του 2015.
Δικαστήρια Ναυπλίου

Εκδικάζεται την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Ναυπλίου η υπόθεση ζωοκτονίας 26 αλόγων, που ζούσαν στους πρόποδες του οροπεδίου της Ζήρειας στην Oρεινή Κορινθία τον Μάιο του 2015.

Tα άψυχα σώματα των δολοφονημένων ζώων είχαν βρει κάποιοι παραθεριστές, το ένα κοντά στο άλλο και ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα Γκούρας.

Τα άλογα ανήκαν σε 73χρονο ο οποίος τον χειμώνα κατοικεί στη Νεμέα και τους καλοκαιρινούς μήνες στην Γκούρα Κορινθίας. Αφού καταγγέλθηκε το περιστατικό στην αστυνομία, μία ημέρα αργότερα στο σημείο πήγε κτηνίατρος, ο οποίος εξέτασε τα άτυχα ζώα και αποφάνθηκε ότι ο θάνατος όλου του κοπαδιού των αλόγων, τα οποία αποτελούσαν σήμα κατατεθέν της Ζήρειας, προήλθε από πυροβολισμό. Μάλιστα, εκτίμησε ότι τα άλογα θανατώθηκαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, αφού βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών είχαν βρεθεί τέσσερις κάλυκες από δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Τότε οι Αρχές είχαν καταφέρει να φτάσουν στα ίχνη του δράστη και να τον συλλάβουν.

Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη φορά που θανατώνονταν τα ζώα του παππού, καθώς δύο χρόνια πριν με τον ίδιο τρόπο είχε χαθεί ένα ολόκληρο κοπάδι, το οποίο αποτελούνταν από 12 άλογα.

Δείτε το σχετικό βίντεο του 2015 από το korinthostv.gr:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis