home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδα

Βομβαρδισμένο τοπίο η Άργους – Ναυπλίου από τη μία στιγμή στην άλλη

Ο ανεμοστρόβιλος έκοψε στη μέση το δρόμο - Στιγμές αγωνίας για τους διερχόμενους οδηγούς.

Και ενώ όλα ολα έμοιαζαν σχετικά φυσιολογικά, με μια πιθανότητα εκδήλωσης βροχής στο προσκήνιο, ένα ξαφνικό μπουρίνι – ανεμοστρόβιλος ήταν αρκετό για να προκαλέσει πανικό στα διερχόμενα αυτοκίνητα από την επαρχιακή οδό Άργους – Ναυπλίου. Η ορατότητα ήταν μηδενική, κλάρες δέντρων άρχισαν να πετάγονται η μία πίσω από την άλλη στο δρόμο, κίνδυνος θάνατος για τους οδηγούς που πλέον χρειάζονταν γερή δόση τύχης για να φτάσουν ασφαλείς στους προορισμούς τους.

Όσοι πρόλαβαν να ξεφύγουν από τη δίνη του δεκάλεπτου ανεμοστρόβιλου το κατάφεραν στο τσακ, καθώς μετά από λίγο ο δρόμος έκλεισε οριστικά όταν μεγάλα δέντρα έκοψαν στη μέση την κεντρική οδό Κυριακή απόγευμα, αποκόβωντας προσωρινά το Άργος από το Ναύπλιο. Στιγμές αγωνίας σε έναν δρόμο που βομβαρδιζόταν συνεχώς από από κλάρες δέντρων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του φαινομένου.

Η τροχαία έφτασε στο σημείο λίγη ώρα αργότερα, έκλεισε το δρόμο που έμοιαζε πλέον με βομβαρδισμένο τοπίο και εξέτρεψε την κυκλοφορία από παρακαμπτήριους. Η παραλιακή οδός Ναυπλίου – Νέας Κίου γέμισε με αυτοκίνητα, ειδικά στο ρεύμα εξόδου από το Ναύπλιο, καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή για τους εξοδούχους του Σαββατοκύριακου.

Πυροσβεστική και Δήμος Άργους – Μυκηνών σε έναν αγώνα δρόμου κατάφεραν τελικά μετά από λίγη ώρα να ξεμπλοκάρουν την Άργους – Ναυπλίου και να την δώσουν πάλι στην κυκλοφορία, αλλά μόνο ασφαλής δεν μπορεί να θεωρηθεί ο συγκεκριμένος δρόμος σε περίπτωση η «Αθηνά» φέρει έναν νέο ανεμοστρόβιλο στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή ένα δέντρο έπεσε πάνω σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Τσώκρη και Γούναρη στο Άργος, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα. Και σε αυτή την περίπτωση άνοιξε ο δρόμος μετά από επιχείρηση της πυροσβεστικής.

Αρκετά από τα δέντρα που υπάρχουν κατά μήκος της Άργους – Ναυπλίου θα έπρεπε να έχουν κοπεί ή κλαδευτεί εδώ και αρκετό καιρό, καθώς εγκυμονούν κινδύνους σε περίπτωση ισχυρών ανέμων. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα αυτή τη φορά…

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button