home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καραθώνα: Οι μαθητές έγιναν η λύση

Σκοπός της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης και της ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Καραθώνα: Οι μαθητές έγιναν η λύση
Μαθητές καθάρισαν την Καραθώνα από τα σκουπίδια

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας, την Πέμπτη 30/09 πραγματοποίησε εκπαιδευτική δράση στην παραλία Καραθώνα, στο Ναύπλιο, με αφορμή τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος) με θέμα «Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση!».

Σκοπός της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης και της ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων. Στόχος της δράσης ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με βιωματικό τρόπο με την έννοια του εθελοντισμού και της ιδιότητας του ενεργού πολίτη. Η δράση είχε σχεδιαστεί ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγιεινή των παιδιών.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των 4-5 ατόμων με 2 εκπαιδευτικούς, ενημερώθηκαν για τους κανόνες ασφαλείας κατά τη συλλογή των απορριμμάτων και καθαρισμού της περιοχής ευθύνης τους, τους δόθηκαν γάντια και σακούλες σκουπιδιών.

Μαθητές καθάρισαν την Καραθώνα από τα σκουπίδια
Φωτογραφία: Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Aργολίδας

Από την ομάδα ένας μαθητής ήταν υπεύθυνος για την καταγραφή των απορριμμάτων στο Ειδικό Δελτίο Καταγραφής. Μετά τον καθαρισμό οι μαθητές επεξεργάστηκαν τα ευρήματα, και συζήτησαν για τους τρόπους που μπορεί ο καθένας να συμβάλει στην προστασία των ακτών. Στο τέλος της δράσης χάρηκαν την ομορφιά του τοπίου και επιδόθηκαν σε αθλητικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Μαθητές καθάρισαν την Καραθώνα από τα σκουπίδια
Φωτογραφία: Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Aργολίδας

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis