home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Λάμπρου: Καλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά χρειάζεται και σωστή συντήρηση των δρόμων

Ο Τάσος Λάμπρου κατέθεσε τις προτάσεις και τις επισημάνσεις του για την ηλεκτροκίνηση της περιοχής και τη συντήρηση της οδοποιίας.

O επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας, Τάσος Λάμπρου αναφέρθηκε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στη χωροθέτηση 8 θέσεων φόρτισης στην περιοχή, καταθέτοντας παράλληλα τις παρατηρήσεις- επισημάνσεις του για το θέμα, που έχει τεθεί προς διαβούλευση. Επίσης, ο κ. Λάμπρου έθιξε και το θέμα της σωστής συντήρησης της δημοτικής οδοποιίας στην Ερμιονίδα, καθώς αυτό είναι και το μείζον πρόβλημα για τους πολίτες.

Η ανακοίνωση του Τάσου Λάμπρου αναφέρει τα εξής:

«Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ερμιόνης , στην 2η συνεδρίαση της εντός 2021 με θέμα ημερήσιας διάταξης την χωροθέτηση 8 θέσεων φόρτισης – σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την μέθοδο της δια περιφοράς με αντίστοιχη εισήγηση και γνωμοδότηση. Η γνωμοδότηση της επιτροπής θα διαβιβαστεί στα άλλα συλλογικά όργανα του δήμου (οικονομική επιτροπή και δημοτικό συμβούλιο) για τις αναγκαίες τελικές αποφάσεις.

Στα πλαίσια αυτής της συνεδρίασης σας καταθέτουμε τα παρακάτω παρατηρήσεις – επισημάνσεις

  • Η μέθοδος διαβούλευσης δια περιφοράς εισηγήσεων –γνωμοδοτήσεων και αποφάσεων πρέπει να σταματήσει, στην αρχή της υγειονομικής κρίσης ήταν καλό μας για την υγείας μας , τώρα βλάπτει σοβαρά το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ,την ίδια την δημοκρατία μας
  • Η ηλεκτροκίνηση είναι ήπια μορφή ενέργειας που προστατεύει το περιβάλλον , γι’αυτό ομόφωνα αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε και στον δήμο μας, ένα αντίστοιχο πρόγραμμα , με μια μόνο προϋπόθεση: για την προμήθεια του εξοπλισμού και των τεχνικών προδιαγραφών να ακολουθηθούν ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες , χωρίς φωτογραφικές διατάξεις , για να έχουμε τον καλύτερο δυνατόν προμηθευτή , ο οποίος θα κερδίσει σε αυτήν την καθαρή διαγνωστική διαδικασία. Τήρηση κανόνων δημοσιότητας για να συνεργαστούμε με τον καλύτερο της αγοράς.
  • Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι στις μέρες μας ακριβά οχήματα , απευθύνονται σε λίγους και εκλεκτούς. Η τιμή τους είναι τουλάχιστον 50% παραπάνω από τα συμβατικά οχήματα. Άρα η πρόταση να τοποθετηθούν σύμφωνα με την εμπορική δραστηριότητα της κάθε περιοχής, άρα με την τουριστική φυσιογνωμία είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως απαιτείται να ληφθεί υπόψη και το κριτήριο των αποστάσεων από σταθμό σε σταθμό , από κοινότητα σε κοινότητα με τα αντίστοιχα πληθυσμιακά στοιχεία κάτι το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση της διοίκησης του δήμου
  • Επανέρχομαι στο θέμα του κόστους αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων , το οποίο είναι υψηλό και δύσκολα κάποιος να κάνει εύκολα την απόσβεση του με το επιπλέον κόστους αγοράς , σε σχέση από την εξοικονόμηση από την κατανάλωση πετρελαίου-βενζίνης. Τα κίνητρα από την πολιτεία είναι περιορισμένα και μέχρι στιγμής έχουμε μείνει μόνο στα μεγάλα λόγια. Άρα μιλάμε για πιλοτική εφαρμογή – χρήση και όχι μαζική κατανάλωση και εφαρμογή. Δεν χρειάζονται λοιπόν μεγάλα λόγια ,άκρατοι βερμπαλισμοί ,άσκοπες διαδικτυακές φωτογραφήσεις για κάτι που απευθύνεται σε μια πολύ μικρή αγορά, σε ένα μικρό καταναλωτικό κοινό.
  • Τέλος , ωραία τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα , τα προγράμματα , η ήπια ενέργεια αλλά και οι δημότες μας αυτό που επιθυμούν και διεκδικούν είναι η σωστή συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας, να μπορούμε με ασφάλεια να κυκλοφορούμε , να πηγαίνουμε σπίτι μας ,και στις δουλείες μας με τα συμβατικά μας αυτοκίνητα, χωρίς να κινδυνεύουμε από λακκούβες , από κακοτεχνίες , από προβλήματα των δημοτικών δρόμων. Κύριο μέλημα απαιτείται να είναι η έγκαιρη και σωστή συντήρηση ,βελτίωση των δημοτικών δρόμων η οποία χρειάζεται να γίνεται σωστά για να έχει διάρκεια , στοιχείο που απουσιάζει από στον τόπο μας, στον Δήμο μας .Οι δημότες ζητούν το αυτονόητο να συντηρούνται σωστά οι δημοτικοί δρόμοι και οι παρεμβάσεις του Δήμου να είναι άμεσες και αποτελεσματικές, και όχι μετά από μεγάλα χρονικά διαστήματα αδράνειας και αδιαφορίας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button