home design

Πύργος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον γνωστό οφθαλμίατρο, Αλέξη Κόρδα

Σοκ στον Ηλεία και στην ιατρική κοινότητα στο άκουσμα της τραγικής είδησης.

Σοκ και θλίψη στην κοινωνία της Ηλείας προκαλεί η είδηση του θανάτου, του γνωστού οφθαλμίατρου, Αλέξη Κόρδα, σε ηλικία 67 ετών.

Ο καταξιωμένος γιατρός, έχασε την ζωή του σε ένα σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο Κατσικάρι του δήμου Πύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Patrisnews, για τις συνθήκες του τροχαίου, όχημα του δήμου Πύργου, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες, παραβίασε STOP, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ταξί, στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Κόρδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης, τραυματίστηκε και ο οδηγός του ταξί ο οποίος μαζί με τους άλλες τέσσερις τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από τα δυο οχήματα με την συνδρομή της Πυροσβεστικής και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Πύργου και πλέον άπαντες βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Ο θάνατός του Αλέξη Κόρδα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ακαριαίος, ωστόσο η νεκροψία θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας αφού δεν μπορεί να αποκλειστεί τελικά το ενδεχόμενο ο γνωστός οφθαλμίατρος να υπέστη ανακοπή καρδιάς την ώρα του τροχαίου μιας και εξωτερικά δεν έφερε τόσο σοβαρά εμφανή τραύματα.

Σοκ στον Πύργο και στην ιατρική κοινότητα

Η είδηση του θανάτου του Αλέξη Κόρδα σε ηλικία 67 ετών σόκαρε και βύθισε στο πένθος την κοινωνία του Πύργου αλλά και ολόκληρου του Νομού αφού ο εκλιπών ήταν ένα πρόσωπο γνωστό, καταξιωμένο και πολύ αγαπητό στην Ηλεία.

Γνήσιος Πυργιώτης, που χαρακτηριζόταν από το χιούμορ και την καλοσύνη, είχε κάνει τρόπο ζωής την προσφορά στα κοινά και τον τόπο του. Χαρακτηριζόταν από την ευγένεια και τον σεβασμό προς όλους ενώ ποτέ δεν αρνήθηκε μια χείρα βοηθείας σε όποιον του τη ζήτησε.

Ο Αλέξης Κόρδας σπούδασε Ιατρική στη Νάπολη της Ιταλίας και έλαβε την ειδικότητα του στον Ευαγγελισμό στα μέσα τη δεκαετία του 1980 ενώ μέχρι σήμερα διατηρούσε δύο οφθαλμολογικά ιατρεία, ένα στον Πύργο και ένα στην Αμαλιάδα.

Είχε διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Τουρισμού στην πρώτη αιρετή ΝΑ (επί νομαρχίας Ράλλη), Υπεύθυνος Τομέα Υγείας Ν.Ο.Δ.Ε – Ν.Δ. Ηλείας, μέλος τόσο του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, όσο και του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου ενώ μεγάλη του αγάπη και πάθος ήταν ο Πανηλειακός τον οποίο στήριξε για περισσότερο από 30 χρόνια έχοντας διατελέσει ακόμα και πρόεδρος της ομάδας.

Ήταν παντρεμένος με την δικαστική λειτουργό, Αργυρώ Δριτσάκου, με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Νίκο και την Τζίνα.

Δήμαρχος Πύργου: «Μεγάλο το κενό μετά το θάνατο του Αλέξη Κόρδα»

«Δυστυχώς είχαμε ένα πολύ θλιβερό γεγονός. Χάθηκε ένας συμπολίτης μας, ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, ο αείμνηστος πια Αλέξης Κόρδας, γιατρός οφθαλμίατρος. Σε μια φοβερή ατυχία της στιγμής, σε ένα τροχαίο που συνέβη εκεί που δεν υπήρχε κανένας παράγοντας κινδύνου. Και όμως συνέβη! Κάτω από άγνωστες-μέχρι στιγμής – συνθήκες, συγκρούστηκαν το ταξί που επέβαινε ο γιατρός με αυτοκίνητο, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου εν ώρα υπηρεσίας με προσωπικό του Δήμου.

Έσπευσα στο σημείο λίγα λεπτά μετά το συμβάν γιατί ακολουθούσε και άλλο αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας που αμέσως μας ειδοποίησε. Δυστυχώς, διαπίστωσα αμέσως το θάνατο του γιατρού που ήταν ακαριαίος. Υπήρχαν τέσσερις τραυματίες από το πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας με διαβάθμιση σοβαρότητας. Θεωρώ ότι όλοι, την ώρα που μιλάμε, είναι εκτός κινδύνου. Μεταβήκαμε και στα επείγοντα του Νοσοκομείου Πύργου, όπου ο πρώτος έλεγχος με τους γιατρούς αυτό έδειξε. Τραυματίας επίσης ήταν και ο οδηγός του ταξί. Η Τροχαία θα ερευνήσει τα αίτια αυτού του ατυχέστατου και τραγικού περιστατικού.

Ήμουν φίλος του αείμνηστου Αλέκου- όπως τον λέγαμε όσοι τον γνωρίζαμε καλά- ενός ιδιαίτερα αγαπητού συμπολίτη, τόσο στους συναδέλφους του, όσο και το χώρο του αθλητισμού και της αυτοδιοίκησης. Αφήνει, αντικειμενικά, ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία του Πύργου.

Εύχομαι στην οικογένεια και τους συγγενείς του να βρουν όλα τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτουν για να ξεπεράσουν αυτόν τον αβάσταχτο πόνο».

Με πληροφορίες από patrisnews.gr.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version