home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τέλος ο Μπογδάνος: Τον διέγραψε ο Μητσοτάκης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Η σύγκρουση με Παφίλη και η οργή Δένδια, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι οδηγώντας τον βουλευτή στην πόρτα της εξόδου.
Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ετέθη με απόφαση του πρωθυπουργού ο βουλευτής της Α’ Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Νωρίτερα, την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια είχε προκαλέσει στην Βουλή η σύγκρουση Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη αναφορικά το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

Η οργισμένη αντίδραση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας αντέδρασε με οργή μετά τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον.

Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές».

Χαρακτήρισε τον αντικομμουνισμό «δικαίωμα του φιλελευθερισμού» ενώ για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας είπε ότι «δεν θα μας αναγκάσει κανείς να λέμε Βόρεια Μακεδονία, είναι δικαίωμά μας να λέμε όποτε θέλουμε Κράτος των Σκοπίων​».

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση που είχε κάνει πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο μετά την δημοσιοποίηση της «λίστας της ντροπής» με τα ονοματεπώνυμα πεντάχρονων παιδιών.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Δημοκράτης

    Γνωστός νοσταλγός των χιτων και των ταγματασφαλιτων της κατοχής, αφού εξυμνησε το κατακάθι αποβρασμα του φασισμού γρίβα με αντικομμιυνιστικο μένος, πολύ καλή η απάντηση του δενδια και ακόμη καλύτερη η κίνηση του πρωθυπουργού, γραφικά κατακάθια που εξυμνούν τους χιτες και ταγματασφαλιτες δεν έχουν καμία θέση στο κοινοβούλιο. Μπράβο στο πρωθυπουργό που ενήργησε άμεσα.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis