home design 800x400

Ναύπλιο: Το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής φτάνει στο τέλος του

Η τελετή λήξης θα γίνει στον χώρο όπου δημιούργησαν όλες αυτές τις ημέρες οι γλύπτες, κατασκευάζοντας από την αρχή εκπληκτικές δημιουργίες.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, στις 7.30 μμ θα πραγματοποιήσουν τη λήξη του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Ναυπλίου.

Η τελετή λήξης θα γίνει στον χώρο όπου δημιούργησαν όλες αυτές τις ημέρες οι γλύπτες, κατασκευάζοντας από την αρχή εκπληκτικές δημιουργίες, στο πάρκινγκ (Ροτόντα) απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο.

Θα δοθούν αναμνηστικές πλακέτες στους καλλιτέχνες και οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να δουν από κοντά τα έργα και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς.

Το Συμπόσιο είναι εμπνευσμένο από την επετειακή χρονολόγηση 1821-2021, με την συμμετοχή καταξιωμένων και βραβευμένων ανά των κόσμο καλλιτεχνών και καθηγητών όπως οι Γεωργαρίου Πέτρος – Γλύπτης, Κοζόκος Τάκης – Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης, Παπαδάκης Έκτωρ – Καθηγητής Πανεπιστιμίου Φλώρινας, Λαζαράκης Χρήστος – Γλύπτης, Σταματόπουλος Γεώργιος από το Νομισματοκοποίο Αθηνών, Σκαλκώτος Δημήτρης – γλύπτης, Καλατζής Αθανάσιος– Γλύπτης.

Ψυχή του Συμποσίου και συμμετέχων επίσης ο Ναυπλιώτης καλλιτέχνης Κώστας Δημούλης.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου ο κόσμος μπορούσε να επισκεφτεί τους χώρους και να συνομιλήσει με τους γλύπτες, έχοντας την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά αυτήν την τόσο όμορφη τέχνη, την τέχνη της γλυπτικής. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και αρκετοί μαθητές από σχολεία της περιοχής, οι οποίοι είδαν και έμαθαν πράγματα, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες.

Σχόλια

Exit mobile version