home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Θα πούμε το νερό νεράκι – Τι έδειξαν οι τελευταίες αναλύσεις της ΔΕΥΑΝ

Συνεχίζεται η υψηλή συγκέντρωση χλωριούχων στο νερό της βρύσης. Δείτε τι ισχύει για κάθε περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων ξεχωριστά.
Χωρίς νερό Ναύπλιο, Τολό, Δρέπανο και Αργολικό

Παραμένει η αύξηση της συγκέντρωσης των χλωριούχων στο νερό του Ναυπλίου και των χωριών του, όπως έδειξαν οι τελευταίες μετρήσεις της ΔΕΥΑΝ, που ήδη έχει συστήσει στους καταναλωτές να μην πίνουν το νερό που τους παρέχει στις βρύσες των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους, που προέρχεται κατά κύριο λόγο από τις πηγές τις Λέρνας, από τις οποίες υδρεύεται και ο γειτονικός δήμος Άργους – Μυκηνών.

Οι τελευταίες αναλύσεις νερού έγιναν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021 σε Αραχναίο, Αμαριανό, Μιδέα, Σταυροπόδι, Ίρια, Κάντια, Καρναζέϊκα, Μάνεσι,  Πουλακίδα, Ν. Ροεινό, Ναύπλιο, Ν.Τίρυνθα (Προφ. Ηλία), Άγιο Αδριανό, Δρέπανο, Ασίνη, Αργολικό, Ανυφί, Ηραίο και Παναρίτη. Και όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, οι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών θα συνεχίσουν να λένε το νερό … νεράκι, μέχρι νεωτέρας.

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα αναλύσεων νερού:

Όπως ανέφερε η ΔΕΥΑ Ναυπλίου σε ανακοίνωσή της:

«Mε την από 10/09/2021 ανακοίνωσή μας, ενημερώσαμε τους καταναλωτές, ότι για το παρεχόμενο νερό συνίσταται η μη πόση του.

Λειτουργώντας υπεύθυνα για την διαχείριση του δημόσιου αυτού αγαθού και αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των καταναλωτών, διευκρινίζουμε τα εξής:

Η μη πόση του νερού οφείλεται στην αύξηση της συγκέντρωσης των χλωριούχων, η οποία αποτελεί και την μοναδική παράμετρο υπέρβασης, η οποία οφείλεται στην παρατεταμένη λειψυδρία, προκαλώντας τη δραματική πτώση της στάθμης των πηγών υδροδότησης του Δήμου.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, με τις καθημερινές χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ασκεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Περιφέρεια – Αποκεντρωμένη Διοίκηση), με τελικό στόχο την διασφάλιση επαρκούς ποσοτικά και ποιοτικά νερού, για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. παρακολουθεί το φαινόμενο και θα ενημερώνει υπεύθυνα τους καταναλωτές με σχετικά δελτία τύπου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis