home design 800x400
home design 1170Χ320

Ψάχνουν το Βυζαντινό Μουσείο του Άργους

Άργος, μια πόλη ξεχασμένη και από την αρχαιολογία

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

1 σχόλιο στο Ψάχνουν το Βυζαντινό Μουσείο του Άργους
Βυζαντινό Μουσείο Άργους

Δεν αποτελεί αντίδοτο στην αδιαφορία της εφορείας αρχαιοτήτων η ανέγερση νέου αρχαιολογικού Μουσείου στο Άργος. Τα μισοτελειωμένα χτένια στο Κάστρο, η έγκριση για το «θάψιμο» ψηφιδωτών πλησίον του Αγ. Κωνσταντίνου, τα πολυάνδρια που γέμισαν μπάζα και σκουπίδια στις παλιές εργατικές, η Πυρκαγιά στις Μυκήνες και τέλος η αδιαφορία για την τύχη του Βυζαντινού Μουσείου, λένε πολλά.

img 20211002 203738
Η βάση όπου υπήρχε η πινακίδα τρου Μουσείου (φωτογραφία anagnostis)

Ειδικά το τελευταίο, δεν φτάνει που υποβαθμίζεται γιατί ο μισός χώρος των Στρατώνων μετατρέπεται σε πάρκινγκ, εδώ και δύο βδομάδες τουλάχιστον είναι χωρίς πινακίδα. Κανένας πλέον δεν ξέρει που είναι το μουσείο, αφού δεν υπάρχει καμιά πινακίδα που να το σηματοδοτεί.

Το πρόβλημα μας το επισήμαναν 2 γάλλοι τουρίστες που ώρες έψαχναν να βρουν το Μουσείο, χωρίς επιτυχία!

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Και ο πολύ βραβευμένος δήμος που είναι;; μήπως φωτογράφιζετε;; κρίμα για την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης….. Αυτή η πολη θα έπρεπε να είναι πρώτη σε επισκεψιμοτητα σε όλη την Ευρώπη κ όχι μόνο, όπου να σταθείς κ να σκάψεις θα δεις αρχαια ευρήματα, αλλά ξέχασα θα γίνει το μυθολογικο πάρκο στα φιχτια και θα προσληφθούν 10000 νοματαιοι οπότε θα υπάρξει ισορροπία…..

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis