home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τάσος Λάμπρου: Επικινδυνότητα στον επαρχιακό κυκλικό κυκλοφοριακό κόμβο προ της εισόδου του Κρανιδίου

Ο Τάσος Λάμπρου επισημαίνει τους κινδύνους για την οδική ασφάλεια λόγω των φυτεύσεων και της τοποθέτησης δύο ογκωδών πετρών ελαιοτριβείου
ΚΟΜΒΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ (2)

Την επικινδυνότητα στον κυκλικό κόμβο προ της εισόδου του Κρανιδίου επισημαίνει με επιστολή του προς τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, τη Δ/νση Συγκοινωνιών ΠΕ Αργολίδας και το ΑΤ Ερμιονίδας, ο επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. και δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας, Τάσος Λάμπρου.

Ο κ. Λάμπρου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ανάπτυξη των δένδρων που φυτεύθηκαν περιορίζει την ορατότητα, ενώ η τοποθέτηση δυο ογκωδών πέτρων κοντά στην οριογραμμή του δρόμου συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια και τη ζωή οδηγών και επιβατών αυτοκινήτου.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λάμπρου αναφέρει:

«Όπως σας είναι γνωστό το 2010 κατασκευάστηκε ο κυκλικός κυκλοφοριακός κόμβος προ της εισόδου του Κρανιδίου στο σημείο συνάντησης  των επαρχιακών δρόμων Ναυπλίου –Κρανιδίου , Κρανιδίου –Ερμιόνης και περιφερειακού Κρανιδίου προς Πόρτο Χέλι για να διευκολύνει την κυκλοφορία και κίνηση των οχημάτων .Η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από εργολάβο βάση τεχνικής μελέτης από τη Ν.Ε. Αργολίδας τότε. Το 2011 έγινε αισθητική παρέμβαση από εθελοντές του Δήμου Ερμιονίδας με φύτευση θαμνωδών καλλωπιστικών φυτών χαμηλού ύψους που δεν υπερέβαιναν σε ύψος τα 30 έως 50 εκ. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και τα φυτά διατηρούντο σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι πρόσφατα που με πρωτοβουλία της σημερινής διοίκησης του Δήμου Ερμιονίδας ξεριζώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της έκτασης του κόμβου και παντελώς στις πέριξ νησίδες ασφαλείας και αντί αυτών τοποθετήθηκε χοντρό χαλίκι λατομείου . Στο κέντρο του κόμβου μεταφυτεύθηκε μια ελιά ικανής ηλικίας και κορμού με την κόμη της αποκλαδωμένη , φυτεύθηκαν και άλλα δενδρύλια ελιές και ροδιές ,στη δε βόρεια του κόμβου νησίδα τοποθετήθηκαν δυο μεγάλες πέτρες παλαιού ελαιοτριβείου σχεδόν όρθιες ,επιπλέον γύρω από την ελιά που φυτεύθηκε στον κόμβο τοποθετήθηκε επίγειος περιμετρικός φωτισμός προκειμένου να φωτίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΚΟΜΒΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ (1)

Όλα τα παραπάνω έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες μου από ανθρώπους του Δήμου Ερμιονίδας και άλλο προσωπικό με την επίβλεψη και ευθύνη αιρετών της διοίκησης του Δήμου. Σε καμία πρόσφατη διαδικασία δεν αναφέρθηκε καμία τέτοια πρόθεση και απόφαση σε οποιοδήποτε επίπεδο ,δεν υπήρξε καμία σχετική έκθεση ή μελέτη ούτε φυσικά και καμία σχετική έγκριση από τα προβλεπόμενα όργανα και για αυτό άλλωστε οι παρεμβάσεις που έγιναν απέχουν πολύ και από την προβλεπόμενη νομοθεσία και από τους σχετικούς κανόνες οδικής ασφάλειας ,συγκεκριμένα :

 1 Με την ανάπτυξη των δένδρων που μεταφυτεύτηκαν και φυτεύτηκαν θα περιορίζεται συνεχώς ολοένα και περισσότερο η ορατότητα από τους οδηγούς των οχημάτων στην κυκλοφορία τους στον κόμβο η οποία οφείλει να είναι ανεμπόδιστη και για το λόγο αυτό προβλέπεται η φύτευση θαμνωδών καλλωπιστικών φυτών πρασίνου και όχι δένδρων .

2. Με τον τρόπο αυτό που έγινε η διαμόρφωση θα αποσπάται η προσοχή των οδηγών σε άλλα στοιχεία ιδιαίτερα κατά τη νύχτα τα οποία τονίζονται φωτιζόμενα με φωτισμό πέραν του προβλεπομένου που υπάρχει από την κατασκευή του (υπέργειος άπλετος φωτισμός σε υψηλές κολώνες).

3.Και κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά κυρίως της νύχτας το αντικασταθέν  πράσινο με χαλίκι λατομείου ιδίου γκρίζου χρώματος με αυτό της ασφάλτου ασαφοποιεί  και συγχέει τα όρια του κόμβου με αυτά της ασφάλτου .

4. Και σπουδαιότερο η τοποθέτηση των δύο ογκωδών πετρών του παλαιού ελαιοτριβείου στην βόρεια νησίδα και πολύ κοντά στην οριογραμμή των δρόμων συνιστά σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή οδηγών και επιβατών αυτοκινήτου που μπορεί να εκτραπεί από το δρόμο και να προσκρούσει πάνω σε αυτές( ένα τέτοιο ατύχημα θα είναι πιθανότατα θανατηφόρο).

Για τους λόγους αυτούς ζητώ την άμεση  παρέμβασή σας ώστε όλα αυτά  που έγιναν αυθαίρετα  χωρίς καμία τεχνική αδειοδότηση να αρθούν άμεσα για να μην έχουμε καμία τραγική συνέπεια διότι εκ των υστέρων ως συνήθως συμβαίνει θα είναι κατόπιν εορτής η αναζήτηση και ο καταλογισμός ευθυνών από υπηρεσία σε υπηρεσία και από αναρμοδίους σε αρμοδίους. Η επείγουσα αυτή επιστολή μου προς άρση των επικίνδυνων συνθηκών που δημιουργήθηκαν δεν έχει κανέναν αντιπολιτευτικό χαρακτήρα και μοναδικός σκοπός μου είναι να συμβάλω στην πρόληψη τραγικών καταστάσεων που μπορούν να συμβούν εξαιτίας των αυθαίρετων παρεμβάσεων χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών τεχνικών κανόνων οδικής ασφάλειας, άλλωστε στη περιοχή μας έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα κυρίως νέων ανθρώπων μη προσθέσουμε κι άλλα .

Υ.Γ. Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis