home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Ναύπλιο: Θα φιλοξενήσει την 11η Σύνοδο των Συνηγόρων του Πολίτη των χωρών της Μεσογείου

Οι εργασίες της Συνόδου θα φιλοξενηθούν στο ιστορικό «Βουλευτικόν», όπου λειτούργησε το πρώτο Κοινοβούλιο του Ελληνικού κράτους

τις 4 και 5 Οκτωβρίου λαμβάνουν χώρα στο Ναύπλιο οι εργασίες της 11ης Συνόδου της Ένωσης Συνηγόρων της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen – Association des Ombudsmans de la Méditerranée, ΑΟΜ). Η Σύνοδος διοργανώνεται υπό την προεδρία του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη.

Τη Σύνοδο θα τιμήσει με τη παρουσία της η ΑΕ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε εκδήλωση καλωσορίσματος στο κάστρο του Παλαμηδίου, το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Οκτωβρίου, στις 6 μμ. Η τελετή διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων.

Οι εργασίες της 11ης Συνόδου των μελών της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου θα φιλοξενηθούν στο ιστορικό «Βουλευτικόν», όπου λειτούργησε το πρώτο Κοινοβούλιο του Ελληνικού κράτους.

Στις 4 Οκτωβρίου, τα μέλη της Ένωσης θα ανταλλάξουν απόψεις στο πλαίσιοσυνεδρίου με θέμα «Μεσόγειος: από τη Θάλασσα που μας χωρίζει, στη Θάλασσα που μας ενώνει». Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε τρεις επιμέρους ενότητες:

(α) «Άνθρωποι σε κίνηση και ανθρώπινα δικαιώματα», (β) «Οι ενεργειακές
πηγές της Μεσογείου: βιωσιμότητα και δίκαιη χρήση» και (γ) «Κλιματική αλλαγή και
φυσικές καταστροφές».

Στις 5 Οκτωβρίου, η γενική συνέλευση της Ένωσης αναμένεται να υιοθετήσει τη Διακήρυξη του Ναυπλίου, να συζητήσει και να ψηφίσει επί της πρότασης για ένα νέο καταστατικό χάρτη, συμπεριλαμβανομένης και της ανανέωσης της θητείας του Προέδρου και της διοικούσας επιτροπής της Ένωσης, καθώς και να υποδεχτεί τα δύο νέα της μέλη, τους ομόλογους θεσμούς από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Η Ένωση Συνηγόρων της Μεσογείου ιδρύθηκε το 2008. Τα μέλη της είναι Συνήγοροι του Πολίτη ή ομόλογοι θεσμοί της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης.

Αποστολή της Ένωσης είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανάπτυξη της συνεργασίας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των ομόλογων θεσμών. Κοινός στόχος των μελών της είναι η προώθηση των αρχών του κράτους δικαίου και η ευαισθητοποίηση των πολιτών της Μεσογείου ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, με στόχο τη δημιουργία και εδραίωση συνθηκών ελευθερίας, δικαιοσύνης και ισότητας για τους λαούς της Μεσογείου.

Επισυνάπτεται αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Συνόδου από τους ακόλουθους
συνδέσμους:
Στο youtube: www.youtube.com/channel/UC0BSlPgvmx0WwmhI5_As_ww
Στο facebook: www.facebook.com/Synigoros/

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button