home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Τα αδεσποτάκια βρίσκουν ένα ζεστό καταφύγιο στην Ερμιονίδα

Τι περιλαμβάνει η κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα κοστίσει 372.000 ευρώ. Πόσα ζώα θα μπορεί να φιλοξενήσει.

Ένα ζεστό σπίτι θα βρουν σε λίγους μήνες τα αδέσποτα ζώα στην Ερμιονίδα. Συγκεκριμένα, απο το Δήμο Ερμιονιδας ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ, της Πράξης: «Κατασκευή, εγκατάσταση και εξοπλισμός καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ερμιονίδας» συνολικού προϋπολογισμού 372.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ερμιονίδας (ΑΔΑ: 9Β8Τ46ΜΤΛ6-ΣΨΥ).

Το έργο προβλέπει την τοποθέτηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου Ερμιονίδας, στη θέση Δισκούρι στην Ερμιόνη (παλιά χωματερή του Δήμου Ερμιονίδας) έκτασης 7.100 τ.μ. και προβλέπει τα εξής:

α.) κτήριο διοίκησης 140 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει γραφείο διοίκησης και διαχείρισης, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών και υλικού, αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας τροφής ζώων, αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων, ιατρείο, αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων, χώρους υγιεινής προσωπικού με ντους, χώρους υγιεινής ΑΜΕΑ, κοινόχρηστους χώρους, λεβητοστάσιο και αποθήκη, καθώς και

β.) ενδιαιτήματα 48 ζώων (Κ.Υ.Α. 280262/03.12.03 Φ.Ε.Κ. Β’ 1874), τα οποία θα περιλαμβάνουν ατομικές αίθουσες αναμονής φιλοξενούμενων ζώων και ατομικά προαύλια άσκησης ζώων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας:

«Βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ερμιονίδας αποτελεί η προστασία των αδέσποτων, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους.

Δυστυχώς, όταν αναλάβαμε τον Δήμο δε βρήκαμε κάποια υποδομή για την φιλοξενία των ζώων, στις συνθήκες που αρμόζουν και αξίζουν σ΄ αυτά. Από την πρώτη στιγμή, αμετάθετος στόχος μας αποτέλεσε η εύρεση χώρου για τη δημιουργία καταφυγίου, ώστε να μπορέσουμε να ενταχτούμε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Δεν ήταν εύκολο, αλλά με επιμονή καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες, για να φτάσουμε σήμερα σε αυτή την αίσια για το Δήμο μας έκβαση, της έγκρισης της αίτησής μας από το Υπουργείο Εσωτερικών και της χρηματοδότησης του Δήμου με το συνολικό ποσό των 372.000,00 ευρώ. Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με τα δεδομένα της πρόσκλησης, ο Δήμος Ερμιονίδας κατά το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στα επόμενα στάδια υλοποίησης της παραπάνω χρηματοδότησης, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, όπως ήδη κάνουμε, ο Δήμος αναζητά και άλλες πηγές χρηματοδότησης σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων, αλλά και κάθε δυνατή συνεργασία με εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button