home design 800x400
home design 1170Χ320

Γυναικοκτονία στους Γαργαλιάνους: Στο εδώλιο ο συζυγος πέντε χρόνια μετά

Σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ο σύζυγος της 35χρονης πολύτεκνης μητέρας που είχε βρεθεί δολοφονημένη με μια σφαίρα στο κεφάλι.
Αστυνομία

Σε δίκη παραπέμφθηκε τελικά, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ο σύζυγος της 35χρονης πολύτεκνης μητέρας που το Δεκέμβριο του 2016 βρέθηκε δολοφονημένη με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο αυτοκίνητό της στην περιοχή των Γαργαλιάνων.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικασθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας την Παρασκευή, όμως ζητήθηκε αναβολή στο πρόσωπο των συνηγόρων υπεράσπισης. Το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο και θα ορισθεί νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος αρνείται από την αρχή ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με την εν λόγω γυναικοκτονία.

Η δολοφονία

Την Πρωτοχρονιά του 2016, η 35χρονη έγινε είδηση στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, όταν γέννησε το πρώτο παιδί του χρόνου και το τέταρτο της οικογενείας της. Λίγο πριν κλείσει η χρονιά, όμως, και συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της, έχοντας πυροβοληθεί μια φορά – σχεδόν εξ επαφής- στο κεφάλι.

Το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε σε παράδρομο – αγροτικό δρόμο κοντά στη Λεύκη Γαργαλιάνων, ενώ από το σπίτι της είχε φύγει το προηγούμενο απόγευμα, σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή ο σύζυγός της.

Εκείνο το πρωινό, ο σύζυγός της, αφού φρόντισε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, καθώς η μητέρα τους δεν είχε επιστρέψει όλη τη νύχτα, πήρε εργάτες για να πάει στα χωράφια.

Όπως έχει καταθέσει, καθώς κινούνταν με το όχημά του στον επαρχιακό δρόμο προς Λεύκη και περνώντας από τη συμβολή με παράδρομο, εργάτρια που επέβαινε στο όχημά του, του είπε ότι είδε το αμάξι της συζύγου του. Αυτός σταμάτησε και κατευθύνθηκε προς το αμάξι, όπου και βρήκε νεκρή τη γυναίκα του μέσα σε μια λίμνη αίματος. Τότε, μάλιστα, ο ίδιος είχε ενημερώσει το Α.Τ. Γαργαλιάνων για το τραγικό συμβάν.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε γερμένη στο τιμόνι, με τα χέρια της σταυρωμένα. Από την πρώτη εικόνα ο ιατροδικαστής μπόρεσε να συμπεράνει ότι πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής, από άγνωστο δράστη που καθόταν, κατά πάσα πιθανότητα, στη θέση του συνοδηγού.

Το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ήταν δίκαννο ή καραμπίνα, ενώ πουθενά δε βρέθηκε ο κάλυκας. Αντίθετα, μέσα στις τσέπες της η 35χρονη είχε 330 ευρώ. Επιπλέον, όπως παρατήρησαν οι άντρες της ΕΛΑΣ, τα δύο μπροστινά παράθυρα του αυτοκινήτου ήταν ανοιχτά.

Δίωξη κατά του συζύγου

Η τελευταία φορά που την είδε ζωντανή, όπως έχει καταθέσει ο κατηγορούμενος σύζυγός της, ήταν το προηγούμενο βράδυ, όταν έπειτα από καυγά που είχαν η 35χρονη έφυγε από το σπίτι και δε γύρισε.

Παρά τις προσαγωγές και τις ανακρίσεις, εκείνη την περίοδο οι έρευνες της Αστυνομίας δεν είχαν καταλήξει κάπου. Μάλιστα, είχε κληθεί και είχε καταθέσει αρκετές φορές ο σύζυγός της, χωρίς όμως να προκύψει κάτι σε βάρος του.

Σχεδόν όμως δύο χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2018, ήρθε η έκπληξη, όταν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας ασκήθηκε στο σύζυγο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, οπλοφορία και οπλοχρησία για τη δολοφονία της 35χρονης γυναίκας. Μάλιστα, επειδή εργάζεται στα Σώματα Ασφαλείας, λόγω της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παρέμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Της Βίκυς Βετουλάκη

tharrosnews.gr (Βίκυ Βετουλάκη)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis