home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν την τρίτη δόση

Τι προβλέπεται για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της ΑstraZeneca και της J&J, σχετικά με την τρίτη δόση.
Αντιγριπικός εμβολιασμός

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό, πραγματοποιείται αυτή την ώρα από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Τον λόγο πήρε αρχικά η κα. Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου (έχει αποφασιστεί για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών).

Όπως σημείωσε, τα άτομα που είχαν κάνει mRNA εμβόλια θα λάβουν το mRNA εμβόλιο της Pfizer, ενώ:

  • Όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνουν την τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο
  • Όσοι είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, υπάρχει πιθανότητα να κάνουν το ίδιο ή να προχωρήσουν με mRNA εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου, διευκρίνισε και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός όσον αφορά στο πότε μπορεί να γίνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και κάποιο άλλο εμβόλιο, για παράδειγμα της γρίπης.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε καθησυχαστική απέναντι στους γονείς, σχετικά με το ζήτημα της γονιμότητας των νέων, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον ιό της γρίπης και την αναγκαιότητα εμβολιασμού που θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως ανέφερε, «εύχομαι να μην είναι πρώιμη η εμφάνιση της γρίπης ή σοβαρότερη», ενώ συνέστησε τήρηση των μέτρων προστασίας.

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis