home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η κινηματογραφική άφιξη της προέδρου της Δημοκρατίας στο Ναύπλιο (Βίντεο)

Η στιγμή που η αυτοκινητοπομπή με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου φθάνει στην Αργολική πρωτεύουσα. Η ΠτΔ απένειμε βραβεία και αύριο θα παρευρεθεί σε εκδήλωση για τον Καποδίστρια.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου φτάνει στο Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο βρίσκεται αυτή την ώρα η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου έδωσε βραβεία σε προσωπικότητες του διεθνούς δικαίου σε εκδήλωση στο Φουγάρο. Η κινηματογραφική της άφιξη στην πόλη δεν θα μπορούσε να μην γίνει αντιληπτή από τους κατοίκους στους δρόμους από τους οποίους πέρασε.

Ξαφνιασμένοι αντίκρισαν στην Ασκληπιού μία αυτοκινητοπομπή με πολυτελή αυτοκίνητα να περνά το δρόμο, συνοδευόμενη από περιπολικά της αστυνομίας. Μέσα σε κάποιο από αυτά τα οχήματα ήταν και η πρόεδρος της δημοκρατίας, την οποία κατά την άφιξή της στην Αργολική πρωτεύουσα υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο καθηγητής Στέλιος Περράκης.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψή της στην Τρίπολη, όπου συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για την άλωση της Τριπολιτσιάς.

Τα βραβεία

Η εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Ναύπλιο γίνεται στα πλαίσια της 16ης Περιόδου των Διεθνολογικών Συναντήσεων που διεξάγεται αυτές τις μέρες.

Στο πλαίσιο των Συναντήσεων πραγματοποιήθηκε η απονομή Βραβείων «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης για την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο», καθώς και των Αριστείων «Ι. Καποδίστριας» στον πολυχώρο Φουγάρο.

Η επίσημη τελετή παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, περιελάμβανε την κεντρική ομιλία του Α.-Ι. Μεταξά, «Ένα κρυμμένο εγχειρίδιο. Στρατηγικές και τακτικές θεωρήσεις στην διπλωματική σκέψη και πράξη του Ιωάννη Καποδίστρια».

Στην συνέχεια έγιναν οι απονομές των αριστείων «Ιωάννης Καποδίστριας για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες» από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους: Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτή Επικρατείας, πρώην Υπουργό, πρώην Ευρωβουλευτή, Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ, Επισκέπτη Καθηγητή Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων, πρώην Βουλευτή Επικρατείας, πρώην Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και τον Σωτήρη Μουσούρη πρώην Επίκουρο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών .

Επίσης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκαν τα βραβεία «Α. Πολυζωΐδης – Γ. Τερτσέτης για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο» στους: Εμμανουήλ Ρούκουνα, Ομότιμο και Επίτιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ, Ακαδημαϊκό, Μέλος και Πρώην Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου, Δικαστή Ad Hoc στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στον Emmanuel Decaux, Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Assas – Paris II, Πρόεδρο του Δικαστηρίου Συνδιαλλαγής και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ, πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ηνωμένων Εθνών για τις Εξαναγκαστικές Εξαφανίσεις και στον Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ακαδημαϊκό, Πρώτο Συνήγορο του Πολίτη στην Ελλάδα, πρώην Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή στην Ε.Ε.

Θα μείνει στο Ναύπλιο

Η πρώτη πολίτης της χώρας θα διανυκτερεύσει στο Ναύπλιο, καθώς σδύμφωνα με το πρόγραμμα, θα παρευρεθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στην ετήσια Τελετή Μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, με απόδοση Τιμών και Κατάθεση Στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη.

Θα ακολουθήσει ομιλία της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Βουλευτικό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis