home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: H Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επετειακή εκδήλωση για τον Καποδίστρια

Ο Δημήτρης Κωστούρος και ο καθηγητής, Στέλιος Περράκης, παρουσίασαν το πρόγραμμα της 16ης Περιόδου Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου.
Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συμμετάσχει τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στην ετήσια Τελετή Μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια στον Ι.Ν Αγ. Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, με απόδοση Τιμών και Κατάθεση Στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη. Η επίσκεψη της ΠτΔ θα γίνει με αφορμή την 16η Περίοδο Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου, που λόγω και της Επετείου των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία ,θα προσλάβει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει ειδική επετειακή εκδήλωση για τον Ι. Καποδίστρια, «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως υπόσχεση για το μέλλον».

Η παραπάνω διοργάνωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 23 με 27 Σεπτεμβρίου. Οι εν λόγω «Συναντήσεις» Διεθνούς Δικαίου συγκροτούν ένα σπονδυλωτό, πολυθεματικό και επετειακό σύνολο συζητήσεων, που αρχικά περιλαμβάνει το Forum Νέων Ερευνητών – μοναδική στην Ελλάδα διαδικασία – με χαρακτηριστικά Ecole Doctorale στο οποίο θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις 24 υποψήφιοι Διδάκτορες, τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και μεταδιδακτορικοί ερευνητές από διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου ενώπιον 12μελούς Ακαδημαϊκής Επιτροπής Αξιολόγησης.

Θα ακολουθήσουν ειδικές ενότητες με ζητήματα Διεθνούς Δικαίου και Πολιτικής που συνδέονται με το 1821, Ειδική Ενότητα για τον Κυβερνήτη στην ΕΕ και το Μέλλον της Ευρώπης, η Ειδική Εκδήλωση για τον Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια, καθώς και σκέψεις για την πορεία της χώρας μέσα στο χρόνο. Στο ίδιο πλαίσιο των Συναντήσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί και η απονομή Βραβείων «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης για την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο», καθώς και Αριστείων «Ι. Καποδίστριας».

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος και ο έγκριτος και διεθνούς κύρους νομικός Καθηγητής, Στέλιος Περράκης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα, στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, για την παρουσίαση του προγράμματος της 16ης Περιόδου Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων από 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis