home design 800x400
home design 1170Χ320

Πάτρα: 20 κρούσματα κορωνοϊού σε σχολή χορού

Τα πλημμελή μέτρα στις πρόβες συλλόγου έδωσαν το δικαίωμα στον κορωνοϊό να τα διαλύσει όλα

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πάτρα: 20 κρούσματα κορωνοϊού σε σχολή χορού

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε χορευτικό παραδοσιακό Σύλλογο της Πάτρας αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», πριν τις 7 Σεπτεμβρίου γίνονταν πρόβες για επικείμενη παράσταση. Φαίνεται πως κάποιο μέλος του Συλλόγου είχε κορονοϊό. Κανείς δεν γνωρίζει μετά βεβαιότητας αν είχε γίνει η δέουσα ενημέρωση.

Όπως είπε συγγενικό πρόσωπο γυναίκας – μέλους του χορευτικού, οι πρόβες γίνονταν χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, με κλειστές πόρτες και φυσικά χωρίς μάσκες. Η συγγενής της κόλλησε και όχι μόνο εκείνη! Κόλλησε και τους γονείς της. Και οι δύο γονείς νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ με την μητέρα να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κάποια άτομα κατάφεραν να το ξεπεράσουν χωρίς συμπτώματα.

Όπως ήταν φυσικό η προγραμματισμένη εκδήλωση – παράσταση, αναβλήθηκε. Άγνωστος επίσης παραμένει ο αριθμός των συγγενών των μελών του χορευτικού που έχουν κολλήσει.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι διδάσκοντες πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο. Αν δεν το έχουν κάνει πρέπει να προβαίνουν σε rapid test με δικά τους έξοδα δύο φορές την εβδομάδα. Το ίδιο και οι μαθητές άνω των 18 ετών. Στις αίθουσες διδασκαλίας θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου και να αερίζονται.

Τα μαθήματα πρέπει να γίνονται με αποστάσεις 2 μέτρων και αν χρειαστεί να πιαστούν στα χέρια να προηγείται απολύμανση. Μάλιστα θα πρέπει να χορεύουν ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα. Αν όμως είναι όλοι εμβολιασμένοι τότε επιτρέπεται η παρουσία 1 ατόμου ανά 10 τετραγωνικά. Επίσης όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis