home design 800x400
home design 1170Χ320

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Για 39η χρονιά ο βασιλιάς Λεωνίδας περιμένει τους υπεραθλητές!

Στην αφίσα της φετινής διοργάνωσης απεικονίζεται ένας εμβληματικός δρομέας της διοργάνωσης
spartathlon2021 poster1

Από τους πρόποδες του Ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών θα ξεκινήσει στις 7.00 το πρωί της Παρασκευής 24/9, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο των υπεραποστάσεων, το 39ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ,!

Δρομείς προερχόμενοι από 49 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη, θα διανύσουν την απόσταση από την Αθήνα ως τη Σπάρτη, περνώντας από αρχαιολογικούς χώρους, σε δρόμους και μονοπάτια της Αττικής και Πελοποννήσου, διασχίζοντας την κορυφή του βουνού Αρτεμισίου, τους κάμπους της Νεμέας, την γέφυρα του Ευρώτα.

«Θα διαδώσουν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθε μέσω της ιστορικής αυτής διοργάνωσης».

Η αφίσα του αγώνα

Οι διοργανωτές παρουσίασαν την αφίσα του ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων, στην οποία απεικονίζεται ένας εμβληματικός δρομέας, ο Δημήτρης Χρόνης.

Ο 69χρονος Δημήτρης Χρόνης είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας αθλητής που έχει ολοκληρώσει τον αγώνα στον προβλεπόμενο χρόνο (το 2017 σε 34:51:20 και το 2019 σε 35:51:21).

dimitris chronis spartathlon 5

Από καπνιστής και μάλιστα μανιώδης, Σπαρταθλητής!

Πριν από 22 χρόνια ο 69χρονος, σήμερα, Δημήτρη Χρόνης φανατικός καπνιστής για πολλά χρόνια, είχε ξεκινήσει να παθαίνει κρίσεις δύσπνοιας, με αποτέλεσμα το γεγονός να γίνει ανησυχητικό, να πάει στο νοσοκομείο και να διαγνωστεί με αρχόμενη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια ή νόσο των καπνιστών. Τι άλλο θα τον συμβούλευε ο γιατρός του από το να κόψει το κάπνισμα;

Στα 47 του όχι απλώς αποφάσισε ότι θα σώσει τη ζωή του από το τσιγάρο, αλλά ότι θα κάνει την ίδια στιγμή και ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό του: Θα ξεκινήσει την άσκηση.

Διάλεξε το τρέξιμο. Τις πρώτες μέρες έκανε μερικά μέτρα και κουραζόταν. Σιγά-σιγά η φυσική του κατάσταση βελτιωνόταν και η πνευμονική του λειτουργία επανερχόταν. Τέσσερα χρόνια αργότερα και σε ηλικία 51 ετών, ο Δημήτρης Χρόνης έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 20 Μαραθωνίους και 15 Υπερμαραθώνιους σε όλον τον κόσμο και αγώνες από 100, 140, 180, 246 χιλιόμετρα, ενώ όταν έτρεξε πρώτη φορά στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ το 2017 ήταν 66 ετών.

«Ο βασιλιάς Λεωνίδας, με πήρε στην αγκαλιά του»

«Μου “κόπηκαν” τα γόνατα… και κόντεψα να λιποθυμήσω από απελπισία και αβεβαιότητα για τον τερματισμό μου. Μόνο η ψυχή παρέμεινε προσηλωμένη στον Λεωνίδα.

Έφτασα στη γέφυρα του Ευρώτα στις 18:28 λεπτά μετά μεσημβρίας 2 λεπτά πριν κλείσει ο σταθμός, όπου με υποδέχθηκε συγκινημένη η κυρία Ιόλη Σταματοπούλου και ο …. “παράδεισος”.

Ένιωσα υπέροχα. Με τον Μανώλη και την Αναστασία να κρατούνε πάνω μου την ελληνική σημαία, νιώσαμε την αγάπη του κόσμου με την απίστευτη υποδοχή που μας έκαναν.

Και ο βασιλιάς Λεωνίδας, με πήρε στην αγκαλιά του», δήλωνε μετά τον τερματισμό του στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ το 2019.

Ο Δημήτρης Χρόνης κατάγεται από τα όμορφα Γιάννενα, κατοικεί δε στο Νεοχωρόπουλο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis