home design 800x400
home design 1170Χ320

Διολίτσης: Κατασχέσεις στη ΔΕΥΑΝ αν δεν πληρωθούν στο τριήμερο 300.000 ευρώ

Το Άργος ζητά άμεσα τα λεφτά από το Ναύπλιο.
Βιολογικός Άργους Ναυπλίου Διολίτσης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει η ΔΕΥΑ Ναυπλίου καθότι η ΔΕΥΑ Αργους – Μυκηνών είναι διατεθειμένη να εισπράξει όλο το ποσό των 300.000 ευρώ που είναι απαιτητά άμεσα, σύμφωνα με χθεσινή δικαστική απόφαση, η οποία ελήφθη ερήμην της ΔΕΥΑΝ, που δεν εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο.

«Η δικαστική διαμάχη ΔΕΥΑΑΡΜ-ΔΕΥΑΝ για τα χρέη του Ναυπλίου προς την δημοτική επιχείρηση του Άργους είναι μια λυπηρή υπόθεση η οποία όμως επιβάλλεται να λάβει τέλος», διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρος Διολίτσης ο οποίος δηλώνει έτοιμος να πράξει αυτά που ορίζει ο νόμος.

Μάλιστα, όπως έιπε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Άργους – Μυκηνών, «αν χρειαστεί θα προβούμε σε κατασχέσεις».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Διολίτσης:

«Είναι πλέον γνωστό ότι μετά από συνεχείς οχλήσεις από πλευράς ΔΕΥΑΑΡΜ και αδιαφορία από την Επιχείρηση ύδρευσης του Ναυπλίου τα χρέη εκτοξεύτηκαν στο 1.000.000ευρώ! Η ΔΕΥΑΑΡ-Μ προχώρησε σε αγωγές καθώς και σε διαταγή πληρωμής ώστε να διεκδικήσει το χρέος και να καλυφθούν τα έξοδα της ΕΕΛ Άργους-Ναυπλίου  από το οποίο εξυπηρετείται και το Ναύπλιο.

Η προχθεσινή απόφαση του δικαστηρίου με αρ.433/2021 αναγνωρίζει την οφειλή της ΔΕΥΑΝ προς την ΔΕΥΑΑΡ-Μ που ανέρχεται στο ποσό των 528.000 ευρώ εκ των οποίων τα 300.000 ευρώ μπορούν άμεσα να απαιτηθούν και να εισπραχθούν. Αυτό σημαίνει πως εντός των επόμενων τριών ημερών η ΔΕΥΑΑΡ-Μ έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να εκτελέσει την εντολή του δικαστηρίου.        

Ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡ-Μ οφείλω να διαφυλάξω το συμφέρον των δημοτών του Δήμου Άργους Μυκηνών και να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία της ΕΕΛ Άργους – Ναυπλίου η οποία αυτή τη στιγμή επιβαρύνεται από το υπέρογκο χρέος που δημιούργησε η ΔΕΥΑΑΝ.

Θα ήθελα να τονίσω πως συμμερίζομαι την ανησυχία των Ναυπλιέων δημοτών οι οποίοι ενώ πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, η επιχείρηση ύδρευσης του Δήμου τους δεν αποδίδει αυτά που εισπράττει για τον λόγο που τα εισπράττει, υποχρεούμαι όμως να πράξω όσα ορίζει ο νόμος και να διατηρήσω οικονομικά βιώσιμη την επιχείρηση ύδρευσης του Δήμου μας».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι δήλωσε ο Π. Διολίτσης:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis