home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Τριπλή βράβευση για το νοσοκομείο Άργους στα Healthcare Business Awards 2021

Η νοσηλευτική μονάδα τιμήθηκε με ένα χρυσό και δύο ασημένια στην ενότητα Κοινωνική Ευαισθησία, στην κατηγορία Κοινωνία. Δείτε το βίντεο με τις βραβεύσεις.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2021, όπου το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας και ειδικότερα η Νοσηλευτική Μονάδα Άργους απέσπασε τρια βραβεία. Συγκεκριμένα βραβεύθηκε στην Ενότητα Κοινωνική Ευαισθησία με το χρυσό βραβείο, για την “Ενεργοποίηση Εθελοντών Νοσηλευτών και Μαίων για τη Διαχείριση της Πανδημίας”, το αργυρό στην ίδια κατηγορία, για τις “Ομάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης”, ενώ έλαβε και το άργυρο βραβείο στην ενότητα, Δράσεις Πρόληψης / Έγκαιρης Διάγνωσης για την “Λειτουργία Ιατρείου Ελέγχου Παιδικού Βάρους σε επαρχιακό νοσοκομείο και η προσφορά του στον ευαίσθητο παιδιατρικό πληθυσμό”.

Ποιο συγκεκριμένα απονεμήθηκαν:

  • Χρυσό βραβείο στην Νοσηλευτική Μονάδα Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας για την Ενεργοποίηση Εθελοντών νοσηλευτών και Μαιών για την διαχείριση της πανδημίας. Το βραβείο παρέλαβε η Σοφία Πετρουλά.
  • Ασημένιο βραβείο στην Νοσηλευτική Μονάδα Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας για τις ομάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Το βραβείο παρέλαβε η Γαμβρουλά Αικατερίνη και Ελπίδα Στράτου.
  • Ασημένιο βραβείο στην Νοσηλευτική Μονάδα Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας για την Λειτουργία Ιατρείου Ελέγχου Παιδικού Βάρους σε επαρχιακό Νοσοκομείο και την προφορά του στον ευαίσθητο παιδιατρικό πληθυσμό. Το βραβείο παρέλαβε ο γιατρός Σταύρος Αντωνόπουλος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η διοικήτρια και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μαρία Σαρίδη και άλλα μέλη από το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Η βραβεύσεις των Healthcare Business Awards 2021 έγιναν σε μια πολύ όμορφη τελετή απονομής στο Κελλάρι Παπαχρήστου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο από το 59:00 και μετά:

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε με επιτυχία για 6η χρονιά από την Boussias και το Health Daily. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν φέτος ο Ακαδημαϊκός και πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Γκάγκα και Παπαδήμος

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα, η οποία απένειμε και τις τιμητικές διακρίσεις. Από το υπουργείο Υγείας επίσης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Η υπουργός κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όσους βραβεύτηκαν, αλλά και σε όλους όσους δουλεύουν για το σύστημα υγείας, για τους ανθρώπους, για τα καινούργια φάρμακα, όσους εργάζονται στην έρευνα και καινοτομία, στην παροχή υπηρεσιών υγείας, και να τους υποσχεθώ ότι ως υπουργείο Υγείας θα βρισκόμαστε κοντά τους, στηρίζοντας κάθε προσπάθειά τους».

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η σημερινή τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business αποτελεί το επιστέγασμα ενός θεσμού που καθιερώθηκε με σκοπό να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρόσωπα, υγειονομικούς οργανισμούς, επιχειρηματικούς φορείς, ερευνητικά ιδρύματα, καθώς άλλους οργανισμούς –δημόσιους ή ιδιωτικούς– που με το έργο τους συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία και τη βελτίωση της Υγείας». Και πρόσθεσε: «Η αξιολόγηση των 160 προτάσεων που υποβλήθηκαν και η επιλογή των βραβευθέντων πραγματοποιήθηκε από Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 25 διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές, προέδρους ή ανώτατα στελέχη εταιρειών και οργανισμών –δημοσίων και ιδιωτικών– με επιστημονικές γνώσεις και επαγγελματικές δραστηριότητες στους τομείς της ιατρικής, της βιολογίας, της παροχής υπηρεσιών υγείας, καθώς και της παραγωγής φαρμακευτικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων». «Συγχαίρω θερμά τους βραβευθέντες για τα επιτεύγματά τους και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στη συνέχιση και ανάπτυξη του σημαντικού και καινοτόμου έργου τους», κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.

Βραβεία σε πρόσωπα

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Αναλυτικότερα, το τιμητικό βραβείο «Για την καθημερινή άρτια και έγκυρη επιστημονική ενημέρωση των ΜΜΕ, της επιστημονικής κοινότητας και του κοινού αναφορικά με την πανδημία Covid-19», απονεμήθηκε στον Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο, Πρύτανη ΕΚΠΑ και στους καθηγητές και ιατρούς της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, Ευάγγελο Τέρπο και Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, και στους επιστημονικούς συνεργάτες Ιωάννη Ντάναση-Σταθόπουλο και Πάνο Μαλανδράκη.

Τιμητικό βραβείο «Για τον επιτελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος Covid-19» απονεμήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, στον Ταξίαρχο Αρίστο Περρή, που ήταν ο Επικεφαλής της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Εμβολίων για τον Κορονοϊό, καθώς και στους Χρήστο Σέττα και Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, μέλη της επιτροπής Ασφάλειας Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων.

Τιμητικό βραβείο «Για τη Συνολική Διαχείριση των Υπηρεσιών Υγείας της χώρας στην πανδημία» απονεμήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Ποια νοσηλευτικά ιδρύματα ξεχώρισαν

Κορυφαίος Οργανισμός Παροχής Υγείας αναδείχθηκε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (EKAB), Kορυφαία Φαρμακευτική Εταιρεία η Novartis Hellas, Κορυφαίο Νοσοκομείο το ΙΑΣΩ και Κορυφαίο Ερευνητικό Ίδρυμα το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές και κορυφαίες διακρίσεις, απονεμήθηκαν βραβεία σε Συλλόγους Ασθενών, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας, στην υποστήριξη των αιτημάτων των ασθενών, καθώς και στην προαγωγή της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

Χορηγός των Healthcare Business Awards 2021 ήταν ο Όμιλος Ευρωκλινικής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

3 Σχόλια

  1. Το Νοσοκομείο Άργους είναι τυχερό, έχοντας ως Διοικήτρια την κυρία Μαρία Σαρίδη, άτομο δυναμικό που αγαπά την δουλειά της και λόγω επαγγέλματος γνωρίζει πώς να βοηθά τον συνάνθρωπο. Συγχαρητήρια για την τριπλή βράβευση του Νοσοκομείου.

  2. Γιατί τόσο λιβανισμα κύριε μου;; υποχρέωση της είναι της διορισμενης κυρίας από το καθεστώς κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, δεν κατάλαβα, πληρώνετε η κυρία για ότι κάνει, δεν εργάζετε τζάμπα, τελευταία βλέπουμε πολύ λιβανισμα από διάφορους κομματικους της Αγίας παράταξης, δεν θέλω να αναφερθώ σε αστοχίες και θανάτους που έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο,, θα έρθει η ώρα, όλα είναι θέμα timing.. Τώρα υποκλιθεί τε μικροστελεχοι και μεγαλοστελεχοι στην Αγία παράταξη σας.. Και την ώρα του λογαριασμού θα δούμε ποιος θα πληρώσει τον βαρκάρη.

  3. Μέσα στα βραβεία του νοσοκομείου αργούς είναι και το γεγονός ότι δεν έχει παιδίατρο;; και το βρέφος εχθές το έκαναν βόλτες μεταξύ αργούς κ Ναυπλίου για να το στείλουν στον παίδων τελικά;; δεν έχει πέτσα επάνω σας όλοι εσείς γυμνοσαλιαγκες που γλειφετε το σύστημα Μητσοτάκη και τα γιουσουφάκια του;;;; αίσχος για όλους τους αυλικούς της ακροδεξιάς παράταξης,, μακάρι το βρέφος να γίνει καλά και δύναμη στους γονείς του.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button