home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέο τουριστικό συγκρότημα – μαμούθ στην Αργολίδα

Τι προβλέπει η επένδυση που βρίσκεται στα σκαριά στην Ερμιονίδα – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της.
Η «μαγκιά» Τατούλη με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Τον δρόμο για την υπαγωγή της στις Στρατηγικές Επενδύσεις, στο λεγόμενο fast track, έχει πάρει η νέα επένδυση, προϋπολογισμού 119 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται στα σκαριά στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Ο φάκελος του project, το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία Plepi Land Development Ltd., που έχει έδρα την Κύπρο, έχει ήδη κατατεθεί στην Enterprise Greece και θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Τι προβλέπει η επένδυση

Το επενδυτικό έργο αφορά την ανάπτυξη ενός τουριστικού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει μια πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα με υποστηρικτικές υποδομές και ειδικές εγκαταστάσεις, καθώς και luxury παραθεριστικές κατοικίες.

Στόχο των επενδυτών αποτελεί η προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η επένδυση, που φέρει την επωνυμία «Hydra’s Art Residencies», θα πραγματοποιηθεί σε μία έκταση 303.674,70 τ.μ. στη θέση «Πλέπι» του δήμου Ερμιονίδας.

Τα χαρακτηριστικά

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σύνοψη της επένδυσης, «το έργο υλοποιείται εκτός προστατευόμενων περιοχών, εκτός Εθνικών Δρυμών και εκτός κηρυγμένων μνημείων της φύσης. Ακόμη, δεν βρίσκεται εντός περιοχών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και έχει γίνει καθορισμός του αιγιαλού. Η περιοχή της επένδυσης δεν χαρακτηρίζεται ως δάσος.

Τέλος, για την περιοχή του έργου δεν υπάρχει εγκεκριμένο ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ ή ΖΟΕ. Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειακού Πελοποννήσου (ΦΕΚ 1485/Β/2003) η περιοχή-θεση επέμβασης βρίσκεται σε Παράκτια Ζώνη Τουριστικής Ανάπτυξης. Κατά συνέπεια υπάρχει συνάφεια της επένδυσης με το χωροταξικό καθεστώς που ισχύει στην περιοχή».

Με πληροφορίες από tourismtoday.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis