home design
ΑργολίδαΠολιτισμός

Ναύπλιο: «Κωφοί και ακούοντες εν δράσει»

Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ ενταξιακής κουλτούρας ανοίγει τις πύλες του από τις 23 Σεπτεμβρίου

Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ ενταξιακής κουλτούρας ανοίγει τις πύλες του από 23 Σεπτεμβρίου υπό τον τίτλο «Κωφοί και ακούοντες εν δράσει». Το Φεστιβάλ θα βρεθεί στο Ναύπλιο στις 2 Οκτωβρίου και φέρνει …καινά δαιμόνια!

Τι νέα φέρνει;

Καθημερινά, παρουσίαση χαρτογράφησης πολιτιστικών μονοπατιών από εννέα πόλεις με θέμα την Ελευθερία του χθες και του σήμερα με έμφαση στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ακολουθούν συναντήσεις Νεολαίας με θέμα την Επαγγελματική Αποκατάσταση ΑμΕΑ και Ατόμων με Λιγότερες Ευκαιρίες.

Τη μαγιά τη βάζουν τα Χανιά με μία ενδιαφέρουσα επιμόρφωση από ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς επαγγελματικής αποκατάστασης. Ακολουθούν συναντήσεις σε Χίο, Μαρώνεια, Θάσο, Θεσσαλονίκη, Όλυμπο, Πρέβεζα και Ναύπλιο όπου οι νέοι συζητούν και προτείνουν. Καταλήγουμε στην Αθήνα, όπου οι νέοι της πρωτεύουσας συζητούν με φορείς διαμόρφωσης κοινωνικής πολιτικής. Ζωντανή ανταπόκριση των δράσεων στην κοινότητα Facebook ή στο Youtube DHIAfest.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων

-Υποδομών και Μεταφορών

-Τουρισμού

-Μακεδονίας Θράκης

– Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

-Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας

Υποστήριξη: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

συμμετέχουν Εθελοντές από το πρόγραμμα European Solidarity Corps του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Δείτε εδώ την φόρμα εγγραφής στο νεανικό φόρουμ της πόλης σας

nauplio entaxiaki festival

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες (1) σε περιπάτους και οδοιπορικές ξεναγήσεις των πόλεων και (2) – σε συζητήσεις Επαγγλματικής Αποκατάστασης και διπλής καριέρας πρωταθλητών/ αθλητών ΑμΕΑ (dual careers of athlets) θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού ως σε περιπάτους και περιηγήσεις των πόλεων,

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες στις επιμορφωτικές συναντήσεις νεολαίας που θα δηλώσουν του email τους, θα λάβουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου σχετικό badge από την πλατφόρμα European Cities of Learning.

Ακολουθεί η πρόσκληση για τις συναντήσεις της νεολαίας

Με το παρόν σας προσκαλούμε να συνδράμετε ενεργά στις φετινές δράσεις του 9ου Πανελλήνιου φεστιβάλ ενταξιακής κουλτούρας ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ καταθέτοντας απόψεις, ιδέες, παράπονα και προτάσεις για την επαγγελματική αποκατάσταση ΑμΕΑ σε σχετική συνάθροιση νέων που οργανώνουμε τον Σεπτέμβριο σε εννέα πλέον πόλεις της Ελλάδος

ΧΑΝΙΑ 23.09.2021 ΖΟΟΜ Meeting ID: 946 5614 5772 [https://zoom.us/]

ΧΙΟΣ 25-26.09.2021 ZOOM Meeting ID: 937 7261 5498 [https://zoom.us/]

ΜΑΡΩΝΕΙΑ 27.09.2021 ZOOM Meeting ID: 992 4218 2318 [https://zoom.us/]

ΘΑΣΟΣ 28.09.2021 ZOOM Meeting ID: 976 3315 6521 [https://zoom.us/]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 01.10.2021 ZOOM Meeting ID: 992 1002 4188 [https://zoom.us/]

ΟΛΥΜΠΟΣ 30.09.2021 ZOOM Meeting ID: 975 1370 2499 [https://zoom.us/]

ΠΡΕΒΕΖΑ 01.10.2021 ZOOM Meeting ID: 948 4418 1109 [https://zoom.us/]

ΝΑΥΠΛΙΟ 02.10.2021 ZOOM Meeting ID: 922 3872 5250 [https://zoom.us/]

ΑΘΗΝΑ 03.10.2021 ZOOM Meeting ID: 957 4063 7959 [https://zoom.us/]

Φέτος, λοιπόν, οργανώνουμε σχετική συνάθροιση εκπροσώπων φορέων και άτυπων συμβουλίων ΝΕΟΛΑΙΑΣ με κύριο θέμα τη δημοκρατία και την ελευθερία με εφαλτήριο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση καθώς και την ισότητα και κοινωνική αλληλεγγύη με στόχο τη διαμεσολάβηση σε διαλόγους νέων ΑμΕΑ, κοινωνικά ευπαθών και ευάλωτων και τυπικών.

Ομάδες ΝΕΟΛΑΙΑΣ προσκαλούνται σε κάθε πόλη να εξερευνήσουν σημεία αναφοράς της πόλης τους σχετικά με την Ελευθερία: ειδικά χαρτογραφημένος χάρτης που δημιουργείται από τη σύμπραξη τοπικών φορέων θα παρουσιασθεί και θα γίνουν σχετικοί σχολιασμοί. Παράλληλα θα τεθούν θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης και αποκατάστασης των νέων:

ΤΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΘΕΜΑΤΑ;

(1) Ίσες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
(2) ΓΝΩΣΕΙΣ, ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ για τον επιτυχή προσανατολισμό. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ “ΚΛΕΙΔΙ” κατά την άποψη των νέων μας;
(3) Προσβασιμότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Άτομα με Λιγότερες Ευκαιρίες . ΥΠΑΡΧΕΙ;
(4) Η επόμενη μέρα μετά τη λήψη του πτυχίου – ΟΑΕΔ, Γραφεία Διασύνδεσης και Ευκαιρίες Πρακτικής Άσκησης. ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
…και άλλα θέματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τα αιτηματα και τις προτάσεις των νέων εκ μέρους των φορέων που εκπροσωπούν.

Φετινές καινοτομίες είναι η πανευρωπαϊκή πιστοποίηση όλων των συμπράττοντων φορέων ενταγμένοι στο cities of learning project και εφαρμόζοντας σχετικό σύστημα badges για επιβράβευση των συμμετεχόντων καθώς και η σταθερή πλέον υποστήριξη του φεστιβάλ και από εθελοντές του εξωτερικού. Τέλος, μόλις πρόσφατα συμπεριλήφθηκε η δράση μεταξύ άλλων, ως ιδιαίτερα σημαντική για την κοινωνική της αξία από Ευρωπαϊκό φορέα πιστοποίησης δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης στον χώρο του αθλητισμού.

Για να συμμετέχετε ως εκπρόσωπος ενός φορέα της πόλης σας, εφόσον εδρεύετε σε μία από τις παρακάτω πόλεις:

ΧΑΝΙΑ ΑΘΗΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑΣΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑ ΧΙΟΣ

συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εγγραφής στο νεανικό φόρουμ της πόλης σας

Ακολουθήστε το www.anagnostis.org στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο www.anagnostis.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button