home design
ΡεπορτάζΑργολίδαFeatured

Ναύπλιο: Δεν πίστευε όταν έμαθε τί βγαίνει από τη βρύση του – Έτρεξε να κάνει μετρήσεις σε ιδιωτικό εργαστήριο

Η ΔΕΥΑΝ μιλά για μεμονωμένο περιστατικό και ζητά από τον δημότη να την καλέσει να εξετάσει το νερό και να εντοπίσει το πρόβλημα

Η θολότητα στο νερό της βρύσης ενός καταναλωτή στο Ναύπλιο, του προκάλεσε εύλογη ανησυχία, όμως δεν περίμενε με τίποτα αυτό που διαπίστωσε. Κολοβακτηρίδια και βακτήρια πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Όλα αυτά, πριν την πρώτη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ σχετικά με τον περιορισμένο εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, με επακόλουθη συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού προς ανθρώπινη κατανάλωση. Την εποχή δηλαδή που δεν υπήρχε πρόβλημα με το νερό, πράγμα που σημαίνει, ότι ο καταναλωτής δεν δίσταζε να πίνει από τη βρύση και δεν φανταζόταν, τί γινόταν στην προκειμένη περίπτωση. Μέχρι που το έμαθε…

Ο δημότης εδώ και καιρό είχε διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά με το νερό στο σπίτι του και αποφάσισε να κάνει από μόνος του μετρήσεις, παίρνοντας δείγματα και στέλνοντάς τα σε ιδιωτικό εργαστήριο για εξέταση. Μάλιστα επειδή χρησιμοποιεί και φίλτρο για να έχει πιο καθαρό νερό, πήρε όπως τον συμβούλευσαν και από το εργαστήριο δύο διαφορετικά δείγματα. Ένα πριν από το φίλτρο και ένα μετά, ανοίγοντας τη βρύση.

Έκπληκτος, ο καταναλωτής δεν πίστευε στα μάτια του με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που παρέλαβε από το εργαστήριο, μια μέρα πριν σταματήσει να πίνει νερό, λόγω του ετέρου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην πόλη, που σχετίζεται με τις πηγές της Λέρνης.

Τα αποτελέσματα τόσο από την παροχή, όσο και μετά τον καθαρισμό του φίλτρου που έχει τοποθετήσει στο σπίτι του είναι απαγορευτικά, διαπιστώνοντας ότι το νερό στο σπίτι του δεν είναι απλά ακατάλληλο, αλλά επικίνδυνο. Το φίλτρο στην προκειμένη περίπτωση είτε υπήρχε, είτε όχι, η διαφορά είναι μικρή και ούτως ή άλλως πέραν των ορίων που ορίζει η νομοθεσία για την ανθρώπινη κατανάλωση.

Τα αποτελέσματα

Δείτε τις εικόνες με τις μετρήσεις που πήρε ο δημότης από το ιδιωτικό εργαστήριο (τα πλήρη στοιχεία τόσο του εργαστηρίου, όσο και του δημότη είναι στη διάθεση του anagnostis)

Η ΔΕΥΑΝ

Εντωμεταξύ, μεμονωμένη χαρακτηρίζεται από τη ΔΕΥΑΝ, η περίπτωση του συγκεκριμένου καταναλωτή. Όπως επισημαίνουν στο anagnostis ο καταναλωτής μπορεί να απευθυνθεί στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου και η ΔΕΥΑΝ με τη σειρά της θα στείλει δικό της συνεργείο, να πάρει και άλλες μετρήσεις και να εντοπιστεί αν το πρόβλημα προέρχεται από το δίκτυο του σπιτιού, ή από αλλού, ώστε να διορθωθεί.

Ο συγκεκριμένος καταναλωτής πάντως είναι από τις περιπτώσεις που είχαν ξεκινήσει να μην πίνουν το νερό της βρύσης πριν την επίσημη ανακοίνωση που σχετίζεται με τις πηγές της Λέρνας, βλέποντας τις μετρήσεις του νερού της βρύσης του που είναι ακατάλληλο, για διαφορετική αιτία από αυτήν που πλέον αφορά όλη την πόλη.

Ακολουθήστε το www.anagnostis.org στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο www.anagnostis.org

Ένα σχόλιο

  1. Γεια σου γυμναστακο σπούδασασα εις Ρουμανία!!!!!!!!!!!! Μεγάλε ηγέτη αντε και βουλευτής!!!!!!!!!!!!! Εσύ κύριε δημότη οφείλεις να καταγγείλεις πανεθνικα το γεγονός όχι μόνο στα στενά όρια του Δήμου σου, να μάθει ο λαός τι τον ποτίζουν και το πληρώνει και ακριβά!! !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button