home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ θα ενημερώνει κάθε Τετάρτη για τα κρούσματα στα σχολεία

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- Ενημέρωση γονέων από Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου για τον εμβολιασμό παιδιών.

Kάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ τα στοιχεία των παιδιών ηλικίας 4-17 ετών που νοσούν με κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ξένων ανταποκριτών.

«Παρακολουθούμε τα δεδομένα. Είναι γεγονός πως στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, όχι από τώρα, αλλά από τον Μάρτιο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα. Δεν είναι θέμα τώρα», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

Και σημείωσε ότι «σαφώς και έχουμε εικόνα για την κατάσταση. Πριν από την έναρξη των σχολείων είχε ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων. Εχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας».

Ταυτόχρονα, από το Υπουργείο Παιδείας μέσω της πλατφόρμας myschool «θα μπορούν να είναι προσβάσιμα και τα τμήματα εκείνα, αν υπάρχουν», που είναι σε αναστολή.

«Σκοπός να διασφαλίσουμε πως θα είναι τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες. Και παρακολουθούμε τα δεδομένα και ανάλογα με αυτά εξελίσσεται η πολιτική μας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ενημέρωση γονέων από Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου για τον εμβολιασμό παιδιών

Σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση προσκαλεί το Υπουργείο Παιδείας μαθητές και γονείς, με στόχο την ενημέρωσή τους για τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της νόσου του κορωνοϊού στις ηλικίες 12-17 ετών, αύριο Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 16:00.

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, θα απαντήσουν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ακολουθούν χρήσιμοι σύνδεσμοι της εκδήλωσης:

Τα ερωτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από σήμερα, Δευτέρα 20/9, έως και αύριο Τρίτη 21/9, στις 14:00, στη φόρμα https://forms.gle/7qVHt6NfTASWHxCw5.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, από το κανάλι του Υπουργείου Παιδείας στο YouTube στον σύνδεσμο https://youtu.be/KzHniXrJQaQ αλλά και από τον λογαριασμό του Υπουργείου στο Facebook (https://www.facebook.com/MinEduGR).

Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται «σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κυβερνητικών δράσεων ευαισθητοποίησης, επιστημονικής ενημέρωσης και παρότρυνσης των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ηλικίας 12 ετών και άνω, με στόχο την πληρέστερη θωράκιση της υγείας τους όσο και της διά ζώσης μαθησιακής διαδικασίας», σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button