home design

300.000 άμεσα πρέπει να πληρώσει το Ναύπλιο στο Άργος – Παραιτήσεις ζητά ο Λαμπρόπουλος

Νέα απόφαση βόμβα για 527.498 ευρώ που πρέπει να καταβάλει η ΔΕΥΑΝ στη ΔΕΥΑΡΜ.

Στον αέρα για μια ακόμα φορά βρίσκονται τα οικονομικά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου, με τη νέα δικαστική απόφαση που ορίζει να καταβληθούν στη Δημοτική Επιχείρηση Άργους Μυκηνών 527.498 ευρώ, από τα οποία τα 300.000 ευρώ που πρέπει να πληρώσει το Ναύπλιο στο Άργος κηρύχτηκαν προσωρινά εκτελεστά και πρέπει να καταβληθούν άμεσα, μετά την κοινοποίηση της απόφασης.

Τη νέα απόφαση – βόμβα φέρνει στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος σημειώνει ότι εκδικάστηκε ερήμην της ΔΕΥΑΝ και ζητά άμεση σύγκληση δια ζώσης του δημοτικού συμβουλίου, καλώντας παράλληλα σε παραίτηση τους υπεύθυνους για την μη εκπροσώπηση της Δημοτικής Επιχείρησης στο δικαστήριο.

Ο κος Λαμπρόπουλος θέτει επίσης το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού ύδρευσης, τονίζοντας ότι την ίδια περίοδο επιχειρήθηκαν κατασχέσεις σε λογαριασμούς πολιτών.

Η πρόσκληση Λαμπρόπουλου σε παραίτηση

Όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων, διληγόρος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος:

«Ενώ κληθήκατε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΝ κ.Καχριμάνη και Δήμαρχε κ. Κωστούρε τόσο από εμένα, όσο και από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης να απαντήσετε από πότε είναι ακατάλληλο το νερό του Δήμου μας και ενώ υπάρχουν πληροφορίες και δημοσιεύματα ότι το νερό του Αναβάλου τρέχει στο δίκτυο του νερού από τις 23 Ιουλίου, εσείς επιλέξατε τον δρόμο της σιωπής.

Εν μέσω πανδημίας και εξ’ αυτού του λόγου, οικονομικής εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας των Δημοτών, αποφασίσατε μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων του νερού ενώ αυτό είναι ακατάλληλο και το γνωρίζετε και επιχειρήσατε κατασχέσεις σε λογαριασμούς πολιτών…

Έχετε κληθεί αμέτρητες φορές τόσο από εμένα, όσο και από το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και μερίδας του τύπου να δώσετε τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΝ και να καταθέσετε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου τα σχέδιά σας, αν έχετε, τόσο για την οικονομική εξυγίανση του Οργανισμού, όσο και για την ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος και κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας.

Με την υπ’αριθμ 433/2021 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου που συνεδρίασε δημόσια ,η οποία εκδόθηκε την 3.9.2021 ερήμην της ΔΕΥΑΝ, δηλαδή χωρίς να εκπροσωπηθεί από κανέναν, η ΔΕΥΑΝ πρέπει να καταβάλει στην ΔΕΥΑΑΡ-Μ το ποσό των 527.498 ευρώ, εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ κηρύχθηκαν προσωρινά εκτελεστά.

Επειδή, αποδειχθήκατε κατώτεροι των περιστάσεων και των προσδοκιών των πολιτών που σας τίμησαν με την ψήφο τους.

Επειδή, διαχειρίζεστε δημοτικό χρήμα το οποίο ,με τις ενέργειες και τις παραλείψεις σας, δείχνετε να μην το σέβεστε.

Ζητώ την άμεση σύγκλιση δια ζώσης, όπως άλλωστε προβλέπεται, δημοτικού συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα τον οικονομικό απολογισμό του Οργανισμού, με την παρουσία δημοσιογράφων και πολιτών.

Τέλος, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ζητήσω την παραίτηση όλων, όσοι έχουν την ευθύνη, για την μη εκπροσώπηση της ΔΕΥΑΝ, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, παράλειψη η οποία, ανεξαρτήτως εκβάσεως, ζημιώνει υπέρμετρα τον Οργανισμό με πολλές χιλιάδες ευρώ και κατά συνέπεια τους δημότες».

Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version