home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τολό: Επικίνδυνη η Παιδική χαρά – Σε διαλυμένα παιγνίδια παίζουν παιδιά και κινδυνεύουν

Φωτογραφίσαμε λεπτομέρειες για να προλάβουμε το κακό πριν συμβεί – Τα κατεστραμμένα παιγνίδια βρίσκονται δίπλα στο σχολείο
Κατεστραμμένη παιδική χαρά στο Τολό

Διαλυμένα παιγνίδια, επικίνδυνα για το παιδιά, που ανέμελα περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους, βρίσκονται στην Παιδική χαρά του Τολού. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι σε πλήρη λειτουργία και φαίνεται εγκαταλελειμμένη με προφανή την επικινδυνότητά της. Την κατάσταση που επικρατεί προμηνύει ακόμα και η πρόχειρα στερεωμένη πινακίδα στην ανοιχτή είσοδο, που καλεί τα μικρά παιδιά να παίξουν σε αυτό το χώρο, που βρίσκεται ανάμεσα στο δημοτικό σχολείο και στο Νηπιαγωγείο.

Την ώρα που φωτογραφίσαμε τα διαλυμένα παιγνίδια – Κυριακή απόγευμα – βρίσκονταν ήδη παιδιά και προσπαθούσαν να ξεχωρίσουν για το παιγνίδι τους, τα όργανα που είναι σε καλή κατάσταση, από τα κατεστραμμένα. Και αυτό γιατί τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στην Παιδική χαρά του Τολού μεγαλύτερα παιδιά και όχι πολύ μικρά που πιθανότατα δεν έχουν την εμπειρία και τη γνώση να διακρίνουν τον κίνδυνο.

Στην είσοδο η γερμένη πινακίδα είναι στερεωμένη πάνω στον μεταλλικό φράκτη και δεμένη με ένα κίτρινο σκοινί, για να μην πέσει σε κανένα κεφάλι. Η εικόνα της εγκατάλειψης φαίνεται από το πρώτο παιγνίδι που συναντά κανείς, μπαίνοντας στο χώρο. Ένα κόκκινο μεταλλικό ελατήριο χάσκει στη μέση, αφού λείπουν τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Επικίνδυνο σημείο ακόμα και για κάποιον μεγάλο αν πέσει πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Πόσο μάλλον αν κάποιο παιδί τρέχοντας χτυπήσει σε αυτό.

Ανάλογη είναι η εικόνα και σε ένα άλλο σημείο, με ένα ξύλινο σκαλοπάτι, από αυτά που πατούν για να περπατήσουν τα παιδιά, το οποίο είναι σπασμένο και τα αιχμηρά κομμάτια είναι περισσότερο από επικίνδυνα.

Παρακάτω, το πράσινο σκοινί που συνδέει ξύλινα σκαλοπάτια είναι έντονα φθαρμένο και έτοιμο να κοπεί.

Τα γραμμένα συνθήματα παντού, ίσως δεν είναι επικίνδυνα ατυχήματος, αλλά δείχνουν ότι ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται και από μεγαλύτερους και φυσικά ότι έχει καιρό να ασχοληθεί κανείς για να τα καθαρίσει και να προστατεύσει την παιδική αυτή όαση στο Τολό.

Καιρό έχει να καθαριστεί ακόμα και η βρύση στην άκρη της Παιδικής χαράς, απ΄ όπου μπορούν να ξεδιψάσουν τα παιδιά ανάμεσα στο παιγνίδι τους. Δίπλα στη βρύση έξω από τα κάγκελα γέρνει ακόμα «θλιμμένο» και το παγκάκι του Νηπιαγωγείου.

Κατεστραμμένο είναι και το μεγαλύτερο μέρος του δαπέδου, και τα παιδιά τρέχουν στον φθαρμένο τάπητα, χωρίς να είναι προστατευμένα.

Δείτε τις φωτογραφίες

Το απόγευμα της Κυριακής φωτογραφίσαμε λεπτομέρειες από τα όργανα και τα παιγνίδια της Παιδικής χαράς στο Τολό, για να προλάβουμε το κακό πριν συμβεί.

Η δημοτική παιδική χαρά του Τολού που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο και στο πάρκο “Κρητών Αγωνιστών”, εντωμεταξύ εκτός από τα ντόπια πιτσιρίκια, εξυπηρετεί και τα παιδιά των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το Τολό, και μάλιστα προβάλλεται και από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Επαγγελματιών του χωριού, που αναφέρει επιπλέον ότι είναι πιστοποιημένη.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Παιδική χαρά στο Τολό έχει προκαλέσει ανησυχία σε ντόπιους και γονείς και μάλιστα αυτές τις ημέρες καταβάλλεται μια προσπάθεια να ενημερωθεί επισήμως ο δήμος Ναυπλιέων, ώστε να επιληφθεί του θέματος.

Η Παιδική χαρά στο Τολό άλλωστε, αν επισκευαστεί αποτελεί στολίδι για το τουριστικό χωριό και μπορούν να την χαίρονται τόσο τα ντόπια παιδιά, όσο και οι μικροί τουρίστες. Αυτή τη στιγμή τα διαλυμένα παιγνίδια στα οποία παίζουν παιδιά είναι επικίνδυνα, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς, χωρίς να χρειάζεται να είναι ειδικός στις πιστοποιήσεις.

Οι λεπτομέρειες που φωτογραφήσαμε για να προλάβουμε το κακό πριν συμβεί με τα κατεστραμμένα παιγνίδια που βρίσκονται δίπλα στο σχολείο, είναι τα πιο ορατές και φαίνονται και από τους μη ειδικούς τα προβλήματα. Οι προδιαγραφές λειτουργίας της Παιδικής χαράς άλλωστε, ορίζουν πώς πρέπει να είναι ο χώρος αυτός, ώστε αφενός να είναι ασφαλής για τα ανήλικα βλαστάρια, αφετέρου χρήσιμος για τους μικρούς κατοίκους και επισκέπτες στο γραφικό ψαροχώρι.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis