home design 800x400
home design 1170Χ320

Τρίπολη: Κλειστή η δημόσια δομή για τα rapid test των μαθητών

Οι γονείς υποχρεώνονται ή να πληρώσουν από την τσέπη τους τη διενέργεια των τεστ, ή να μην στείλουν τα παιδιά τους σχολείο
Rapid test

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε σχολεία της Τρίπολης και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν αναστάτωση στους γονείς που έσπευσαν, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπουργείων Παιδείας και Υγείας να κάνουν rapid test στα παιδιά τους.

Όμως όπως καταγγέλλουν φτάνοντας στη δημόσια δομή που ήταν επιφορτισμένη με την αρμοδιότητα να κάνει το rapid test στους μαθητές που είχαν θετικά self test, διαπίστωσαν ότι αυτή δεν λειτουργούσε!

Πιο συγκεκριμένα, σε σχολεία της Τρίπολης οι μαθητές βρέθηκαν θετικοί μετά από self test που διενήργησαν, όπως υποχρεούντο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων,  προκειμένου να εισέλθουν στην αίθουσα διδασκαλίας και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Τα κρούσματα-μαθητές-τριες ετέθησαν στην προβλεπόμενη «καραντίνα».

Οι μαθητές-τριες που ήλθαν σε επαφή μαζί τους υποχρεούντο να διενεργήσουν rapid test, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Όμως, όταν προσήλθαν στον ΕΟΔΥ, διαπίστωσαν ότι η σχετική υπηρεσία (διενέργειας  rapid test) δεν λειτουργούσε μετά το μεσημέρι και «θα άνοιγε» την επόμενη ημέρα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

α σχολεία δεν λειτουργούν ούτε μία εβδομάδα αλλά η ανεπάρκεια και η έλλειψη συντονισμού της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας καταγράφονται καθημερινά.

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο βουλευτής Αρκαδίας  ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού, που σχολιάζει πως «αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές-τριες υποχρεούνται ή να υποβληθούν σε διενέργεια rapid test σε ιδιωτική δομή με δαπάνη των γονέων τους ή να μην παρακολουθήσουν τα μαθήματα, με συνέπεια, εκτός των άλλων, τη λήψη απουσιών αλλά και την αναστάτωση της ζωής της οικογένειας, αφού οι γονείς  πρέπει να ζητήσουν άδεια από τη «δουλειά» τους, να υπάρχει στο σπίτι τρίτο πρόσωπο για «να κρατήσει» το μικρό μαθητή-τρια».

Ο ίδιος σχολιάζει καταληκτικά πως «το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis