home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΛακωνία

Νεάπολη: Σε νέο σχολικό κτήριο οι μαθητές του Γυμνασίου

Το έργο κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και αναβαθμίζει κατακόρυφα τις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής

Παραδόθηκε στους μαθητές της Δ.Ε. Βοιών, η νέα πτέρυγα στον χώρο Λυκείου Νεάπολης για τη φιλοξενία του Γυμνασίου Νεάπολης.

Κατασκευάσθηκε και ολοκληρώθηκε λοιπόν, μια ακόμη νέα σχολική μονάδα στην Κοινότητα Νεάπολης προϋπολογισμού 1.009.666,88 € (πλέον ΦΠΑ 24%), μετά από μεθοδευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, που είχαν ως στόχο τη διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΣΠΑ 2014-2020» με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μονεμβασίας.

«Η νέα σχολική μονάδα θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις εκπαιδευτικές υποδομές του Δήμου στη Δ.Ε. Βοιών.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου, τη διοικητική παραλαβή και τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού, παραδόθηκε προς χρήση στους μαθητές της Δ.Ε. Βοιών και στο εκπαιδευτικό προσωπικό στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το τελευταίο 15ήμερο με τις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου, της Διευθύντριας και των καθηγητών του Γυμνασίου, έγινε δυνατή η μεταφορά του εξοπλισμού και η εγκατάστασή του και κατέστη δυνατή η λειτουργία του Γυμνασίου στο νέο κτίριο.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήριά μου σε όλους όσους μόχθησαν για την επίτευξη του επιτυχόντος αποτελέσματος» τονίζει ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.

Το νέο κτίριο

Το νέο σχολικό κτίριο που φιλοξενεί πλέον το Γυμνάσιο Νεάπολης συνολικής δόμησης 1.274,20 μ2, σύμφωνα με τα προδιαγραφόμενα στο σχετικό κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας αποτελείται από:

  • Υπόγειο – πρώτο ισόγειο συνολικής δόμησης 492,29 μ2 στο οποίο βρίσκονται το λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο, αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσες διδασκαλίας WC, WC για Αμεα και αποθηκευτικούς χώρους,
  • το δεύτερο ισόγειο συνολικής δόμησης 528,77 μ2 με WC αγοριών, κοριτσιών, Αμεα και προσωπικού, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων και παρασκευαστήριο και
  • τον 1ο όροφο συνολικής δόμησης 253,14 μ2 στον οποίο βρίσκονται τα γραφεία καθηγητών, διευθυντών, υποδιευθυντών, γραμματείας, αναρρωτήριο, WC προσωπικού, Αμεα και χώρους αναμονής.

Ταυτόχρονα ανακαινίστηκε ο περιβάλλων χώρος και οι υπαίθριοι – ημιυπαίθριοι χώροι.

«Για τον Δήμο Μονεμβασίας τα ζητήματα της εκπαίδευσης, αποτελούν προτεραιότητα και πάντα θα είναι στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους για τη δημιουργία ενός δημόσιου σχολείου, ανοικτού στην κοινωνία και τον κόσμο, που θα παρέχει γνώσεις και εφόδια ώστε κάθε νέος και νέα να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του» συμπλήρωσε ο Ηρακλής Τριχείλης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button