home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Γιατί θα ανέβει κατακόρυφα η θερμοκρασία – 39άρια στο Άργος

Για μεταφορά θερμών αερίων μαζών πάνω απο τη χώρα τις επόμενες ημέρες μιλά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr
Ηλιοβασίλεμα

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σταδιακή άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω απο την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει την μεταφορά θερμών αερίων μαζών απο την Βόρεια Αφρική προς την χώρα μας με αποτέλεσμα την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η κορύφωση αυτής της θερμής μεταφοράς αναμένεται κατα την διάρκεια του Σαββατοκύριακου όπου δεν αποκλείεται κατα τόπους η θερμοκρασία να πλησιάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1981-2010 σε ύψος 1500 μέτρων επάνω από το έδαφος. Στο ύψος αυτό μελετάται η κίνηση των θερμών / ψυχρών αερίων μαζών. Με κόκκινες αποχρώσεις σημειώνονται οι θερμότερες αέριες μάζες.

Τι προβλέπεται για την Αργολίδα

Στους 39 βαθμούς κελσίου αναμένεται να σκαρφαλώσει το θερμόμετρο το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο Άργος σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr. Η ίδια κατάσταση αναμένεται και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου με ελαφρά χαμηλότερες θερμοκρασίες, δηλαδή έως και 37 βαθμούς Κελσίου.

argos meteo

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis